Vonattal átszállás nélkül Burgaszba és Várnára

iho/vasút   ·   2012.06.01. 12:09

A MÁV-Start 2012 nyarán is közlekedtet közvetlen vonatokat Délkelet-Európa tengerparti nyaralóhelyeire, Burgaszba június 1-jén, pénteken, Várnára pedig június 2-án, szombaton indul idén először közvetlen gyorsvonat Budapest Keleti pályaudvaráról. Az utazás során nemcsak ülő-, hanem fekvőhelyes és hálókocsis elhelyezés is választható, így az utasok másnap reggel kipihenten érkezhetnek a bolgár tengerparti nagyvárosokba. A buszos utazásnál így mindenképpen kényelmesebben telik az idő, az autóhoz képest pedig a plusz éjszakai szállásköltséget lehet megtakarítani – írja közleményében a személyszállító vasúttársaság. A vonatokra Szolnokon és Békéscsabán is fel lehet szállni.

A Nesebar nemzetközi gyorsvonat a Budapest-Keleti pályaudvarról június 1-jétől szeptember 28-ig minden kedden és pénteken, Burgaszból pedig június 2-ától szeptember 29-ig minden szerdán és szombaton indul. A két végállomás közötti távolságot alig több mint egy nap alatt teszi meg a vonat.

A Románián át közlekedő Albena nemzetközi gyorsvonat Budapestről június 2-ától szeptember 29-ig minden szombaton, Várnából pedig június 3-ától szeptember 30-ig minden vasárnap indul. A menetidő kevesebb, mint egy nap, a vonat a reggeli órákban érkezik Várnára.

A Nesebar és az Albena gyorsvonatra bármely nemzetközi vasúti pénztárban meg lehet vásárolni a menetjegyet akár forintban, akár euróban. További részleteket honlapján és telefonos elérhetőségein közöl a MÁV-Start.

Kapcsolódó hírek