Vörös bika Ausztriából

Berky Dénes   ·   2013.11.16. 08:30
kiskep_bulletin

November 13-án mutatták be az ÖBB legújabb reklámmozdonyát, amely az osztrák energiaital-gyártó, a Red Bull havilapjának, a The Red Bulletinnek a színeit viseli magán. A mozdony az 1116 222-es Siemens Taurus, amely a Railjet flotta tagja, ráadásul egy olyan gép, ami bejárhat Magyarországra és Svájcba is, így gyakorta feltűnik a 162–165-ös vonatpáron, amelynek útvonala a két ország között húzódik, Ausztrián át. Ez az első olyan Railjet-mozdonyból lett werbelok, amely hazánk vaspályáin is rendelkezik engedéllyel, így ez az első olyan ÖBB reklámmozdony, amit személyszállító vonaton fotózhatunk Magyarországon.

Az új werbelok a bécsi Westbahnhofra érkezett épp Zürichből, hogy irányváltás után Budapest-Keleti felé folytathassa útját<br>(fotó: Berky Dénes)

A mozdony helyzetét folyamatosan nyomon követhetjük az ÖBB csodás felületén, a Lokfinderen, és ha az ott látott időadatokat bepötyögjük a menetrendkeresőbe, akkor azt is megtudhatjuk, hogy melyik menetrend szerinti Railjetet húzza éppen, így tudhatjuk jóval előre, hogy merre fog járni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek