Washington engedélyezi a vákuumvasút előkészítését

iho   ·   2018.02.20. 18:45
hyperloopkislid

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 2017 júliusában jelentette be Twitter-oldalán, hogy a washingtoni hatóságoktól szóbeli engedélyt kapott arra, hogy a Boring Company megépíthesse a New York–Philadelphia–Baltimore–Washington D.C. hyperloop pályát. Azt is hozzátette, hogy a menetidő a teljes pályán huszonkilenc perc lesz. Musk tömör közlése akkor még akár trollkodásnak is tűnhetett, bár a Bloomberg megerősítette, hogy a Fehér Ház valóban egyeztetéseket folytatott a Boring Company társasággal a javasolt pályáról, amely vállalatot Musk egyébként a hyperloop-alagutak fúrására hozta létre.

The Boring Company, amely vállalatot Musk a hyperloop-alagutak fúrására hozta létre, megkezdheti az előzetes földmunkákat a vákuumvasút kialakításához

A techcrunch.com cikke szerint Musk most szóbeli engedélyt kapott a főváros közlekedési hatóságától az előkészületekre és az előzetes földmunkákra az 53 New York Avenue NE címen, egy McDonald's és az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Iroda (ATF) szomszédságában.

Ez utóbbi engedély még messze van mindattól az egyeztetési folyamattól, ami a vákuumvasúti-pálya kiépítéséhez szükséges, de a kezdetét jelentheti a lap szerint.

A Hyperloop állomásai viszonylag kis alapterületűek lennének az olyan állomásokhoz képest, mint például a Washington Union Station, vagy a Penn Station. A pályán a tervek szerint a 16–18 személyes utasszállító kapszulák az állomások között a vákuumpályákon 1200 kilométer/órás sebességgel közlekednének. Így valóban 29 percre csökkenne a két végállomás között a jelenleg 2 óra 45 perces menetidő.

A tervek szerint a 16-18 személyes utasszállító kapszulák a vákuumpályán 1200 km per órás sebességgel haladnak

Ahogyan azt megírtuk, a SpaceX-vezérigazgató és alapító Elon Musk ötlete nyomán Mexikóban már biztosan megvalósítják a vákuumvonatot, a Mexikóváros–Guadalajara között építendő projekt még szeptemberben kapott zöld utat. 2020-ra akár évi 68 millió utasra számítanak, de Musk ötlete egyre többfelé szerez magának támogatást: számos startup-cég dolgozik a világ különböző pontjain a XXI. század új közlekedési eszközének nevezett vákuumvasúti rendszerek megvalósításán.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek