Wizz: 30 millió utas a magyarországi járatokon

iho   ·   2019.02.28. 17:58

A Wizz Air 30 milliomodik utasát üdvözölte magyarországi járatain. A szerencsés utas a barcelonai járattal érkezett és WIZZ ajándékutalványt kapott a jeles alkalomból.

Az első magyar Wizz Air járat 2004-ben indult el, azóta Magyarország első számú légitársaságává vált, hangzik a társaság közleménye. A Wizz Air csak 2018-ban több mint 5 millió utast szállított hazánkba induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és évi közel 20 százalékos növekedést jelent. A Debreceni Repülőtér 2012-től része a Wizz Air hálózatának, 2015 óta pedig Wizz Air bázisként üzemel. Az elmúlt hat évben a légitársaság 1,3 millió utast szállított a megyeszékhelyről.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air így már két magyarországi bázisról üzemeltet járatokat összesen 15 repülőgéppel, márciusban pedig újabb repülőgép csatlakozik a légitársaság budapesti flottájához. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság magyarországi tevékenysége közvetetten több mint 4500 munkahely megteremtését támogatja.

A WIZZ immár 81 útvonalat kínál Magyarországról, ezzel 31 országgal köti össze Budapestet és Debrecent. Tavasszal újabb városok válnak elérhetővé a légitársaság folyamatosan bővülő hálózatában. Március 31-én Budapestről London Gatwickbe, Debrecenből pedig Palma de Mallorcába és Lárnakába indul új járat, április 1-től Málta válik elérhetővé Debrecenből, április 5-től pedig Oslóba lehet közvetlenül eljutni Budapestről, olvasható a közleményben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek