Wizz Air: 11 millió utas

iho/repülés   ·   2012.01.03. 12:20
wizz_cim

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2011-ben több mint 11 millió utast szállított járatain, ami 15 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A járatok átlagos telítettsége – a korábbi évekhez hasonlóan – meghaladta a 84 százalékot – hangzik a társaság közleménye.

A Wizz 2011-ben három új bázist nyitott Belgrádban (Szerbia), Vilniusban (Litvánia) és Marosvásárhelyen (Románia). A Wizz Air jelenleg 15 bázisról több mint kétszáz útvonalon szállít utasokat.

A vállalat összesen 1.500 főt foglalkoztat Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, Csehországban, Szerbiában, Litvániában és Svájcban. Ezen felül körülbelül 11 ezer közvetett munkahelyet teremtett a működését kiszolgáló iparágakban.

A Wizz Air 2011-ben 1359000 utast szállított Magyarországon, 13 százalékkal többet, mint 2010-ben. A légitársaság már hetedik éve töretlenül növeli a Budapestről szállított utasok számát, ezzel példa nélküli fejlődést mondhat magáénak a hazai légiközlekedési piacon. A Wizz Air alacsony árainak köszönhetően egyre több ember utazik repülővel Magyarországon. A Wizz Air jelenleg 23 célállomásra indít járatokat Budapestről, a legújabb, Budapest–Dortmund járat január 13-án indul.

A Wizz Air Hungary Kft. – a cégcsoport első számú légitársasága – 270 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában és bázisán. Ezen felül további 1500 munkahelyet teremtett közvetve a működéséhez kapcsolódó szolgáltatási és infrastrukturális iparágakban. A teljes Wizz Air csoport karbantartási, könyvelési, IT és ügyfélszolgálati feladatainak túlnyomó részét Magyarországon látják el.

„A Wizz Air továbbra is elkötelezett Magyarország, a vállalkozás anyaországa felé. Az általános gazdasági  kihívások ellenére tavaly is folytattuk növekedésünket Budapesten, és új munkahelyeket teremtettünk. Terveink szerint idén tovább bővítjük a kapacitást és várhatóan 2012-ben öt-tíz százalékos növekedést fogunk elérni” – idézi a közlemény Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.