Wizz Air: felpörgetett profitprognózis

MTI/iho   ·   2015.10.01. 13:12

A korábban előrejelzetthez képest több profitra számít a 2016 márciusában véget érő üzemi évében a Wizz Air – derül ki a magyar fapados légitársaság előrejelzésében. A társaság arra számít, hogy kapacitása, azaz a kilométerenkénti ülőhelyek száma éves szinten 18 százalékkal bővül a korábban előrejelzett 17 százalékhoz képest, és az alacsony olajárak miatt a repülőjegyek ára enyhén csökken majd, ami bevételi oldalon egy számjegyű visszaesést eredményez.

Az üzemanyagárakon ugyanakkor spórol is cég, az ülőhelyenként egy kilométerre vetített kiadás (CASK) 6 százalékkal mérséklődik, miközben a júliusban közzétett prognózisban még csak 3 százalékos kiadáscsökkenéssel számoltak. Az üzemanyagok nélkül számolt CASK ugyanakkor 1 százalékkal emelkedik, az összkiadások 1,5 százalékkal zsugorodnak a korábbi prognózisban meghatározott 0,5 százalékhoz képest. A nyereség soron ugyanakkor 8 százalékkal korrigált felfelé a társaság, éves alapon már 190-200 millió euró profitra számítanak.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója kiemelte: novemberben érkezik az új A321-es repülőgép, ez megalapozza a következő évtized növekedési stratégiáját.

A magyaridok-hu arra emlékeztet, hogy szeptember elején az Easy­jet 620-660 millió fontról 675-700 millióra emelte éves profitvárakozását, míg a Ryanair a korábbi 970 millió euróról 1,2 milliárdra. A Londonban forgó Wizz Air-papírok árfolyama 3 százalékos pluszban 1948 pennyn állt a közlemény kibocsájtása után.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek