Wizz Air: megveszik a száztíz A321neót

iho/repülés   ·   2015.09.15. 08:45
wizz_a321_0

Miután a Le Bourget-ban megrendezett idei szalonon június 18-án bejelentették, szándéknyilatkozatot írt alá, a Wizz Air az Airbusszal száztíz A321-esre, most arról kapott szerkesztőségünk közleményt, a cégek megkötötték és aláírták a vételi megállapodást. A szerződéssel a Wizz Air megvalósítja flottája cseréjét, egyúttal bővíti is azt. Aktuális listaáron a száztíz A321neo repülőgép ára 13 milliárd 700 millió dollárt, ugyanakkor az Airbus jelentős kedvezményt adott a Wizz Air légitársaságnak.

Színterv már van, hamarosan látjuk „élőben” is! (látványterv: Airbus)

A Wizz Air kötelezettségvállalása értelmében további negyvennyolc repülőgépet vásárol az Airbus-tól: huszonegy A320ceót és huszonhét A321ceót. Az első Wizz Air A321ceo novemberében áll szolgálatba fedélzetén 230 üléssel. A rendelésben foglalt összes repülőgépet 2018-ig kell leszállítania az Airbus-nak, azonban a most megkötött módosítási megállapodás értelmében tíz korábban rendelt A320ceót nem kell legyártania a franciáknak.

Az száztíz új repülőgépet 2019 és 2024 között szállítja le az Airbus, ezek közül a Wizz ötvenegyet a már meglévő repülőgépek tervezett cseréjére használ majd, amelyeket visszaszolgáltatnak a lízingbeadóknak vagy értékesítenek. A Wizz Airnek 2016. december 31-ig kell kiválasztania, milyen hajtóművekkel szereljék fel az új repülőgépeket.

– Nagyon örömmel erősítettük meg megrendelésünket – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – Ez a rendelés segít majd tovább építeni erős piaci pozíciónkat Közép- és Kelet-Európában. Ezentúl pedig nagyfokú rugalmasságot biztosít, hogy flottánkat a növekedési igényeinkhez igazíthassuk. Az új repülőgépek lehetővé teszik számunkra, hogy fenntartsuk költségelőnyünket a kabininnováció, a legújabb hajtómű-technológia és más hatékonysági fejlesztések segítségével, miközben tovább erősítjük utasainknak kínált szolgáltatásainkat és az utazási élményt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek