Wizz-gép turbulenciában

iho   ·   2014.08.01. 17:10
cim3

Zaklatott utastól kapott levelet az Airportal.hu, amelyben az illető egy két héttel korábbi utazásának kalandját ecseteli, eszerint július 19-én a Wizz Air Budapest-Frankfurt Hahn járatát teljesítő gépe „körülbelül 45 percel felszállás után (felhőtlen napsütéses időben repültünk) hirtelen balra vágódott és zuhanni kezdtünk. Feltételezésünk szerint vagy egy un.Clear Air Turbulence volt a zuhanás oka, vagy egy előttünk repulő gép álltal generált légcsavarba kerültünk, ez utóbbit valószinűbbnek tartjuk, utólagosan, pilóták véleményét kikérve."

A baleset leírása megjelent az Avherald repülésbiztonsági portálon is, eszerint a HA-LWE lajstromjelű A320-as nem lefelé, hanem felfelé „zuhant”, FL 340-ről 346-ra, két légiutaskísérő és egy utas könnyebben megsérült. A gép két percen belül visszatért a kijelölt repülési szintre, majd 50 perc múlva eseménymentesen leszállt a célállomáson.

Az AvHerald összefoglalójában az is szerepel, hogy az incidens az övek becsatolására felszólító tabló kikapcsolása után néhány perccel történt, a légiutaskísérők Frankfurtban további orvosi ellátásban részesültek, ezért a gép a visszatérő szakaszon 11 utassal kevesebbet szállított, akik kárpótlás fejében önként választották a következő járatot.

A Wizz Air az esettel kapcsolatban szerkesztőségünkhöz a következő közleményt juttatta el: „A Wizz Air július 19-i Budapest-Frankfurt Hahn járata erős turbulenciába került, ami miatt két légiutas-kísérő és egy utas könnyebben megsérült. Az utas távozhatott, miután a repülőtéri mentőszolgálat ellátta. A két légiutas-kísérő további ellátásra szorult, ezért a Budapestre visszatérő járaton kevesebb légiutas-kísérő teljesített szolgálatot, így – a kötelező biztonsági előírásoknak megfelelően –, 11 utas nem utazhatott. A 11 utas önként vállalta a későbbi utazást, cserébe a légitársaság kompenziációt ajánlott fel számukra. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az erős turbulencia által okozott kellemetlenségért.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek