Wizz: irány Dubaj

iho   ·   2013.04.03. 11:33

Dubajba indít közvetlen járatokat a Wizz Air légitársaság Budapestről – jelentette be Abrán György, a cég kereskedelmi igazgatója Budapesten.

A társaság Airbus A320-as repülői október 28-tól hetente négy alkalommal indulnak Budapestről az Egyesült Arab Emírségekbe. A Wizz Air szerdától bevezető áron kínálja repülőjegyeit az útvonalra.

Abrán György elmondta, a gépek hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap reggel indulnak Dubai World Central repülőtérre, Budapest mellett Bukarestből, Szófiából és Kijevből is indítanak járatokat. A társaság 50 ezer utasra és 80 százalék feletti telítettségre számít az útvonalon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a két ország között jelenleg vízumkorlátozás van érvényben.

Az igazgató hangsúlyozta: a Wizz Air az első légitársaságok között lesz, amelyek a Dubai World Central reptérre repülnek, a fordulóidő pedig 35 perc lehet, így a repülőgép visszaérkezése után még aznap teljesíteni tud majd egy járatot Európában.

Az Egek Ura blog szerzője megírja: a bevezető ár 19 900 forint lesz egy útra csomag és egyéb díjak nélkül, de az átlagár ennél bizonyosan magasabb lesz. Ha azt vesszük, hogy átszállással, de hagyományos légitársasággal 105-110 ezer forint körül jön ki legolcsóbban egy dubaji jegy, akkor a realitás, hogy mindezt olyan hetvenezer forint körül kellene megkapni a Wizz Airtől csomaggal együtt.

A blog felidézi Váradi József vezérigazgató két hete elhangzott nyilatkozatát, miszerint keleti irányba is keresi a légitársaság a lehetőségeket, akkor azonban hiába kérdeztek rá az újságírók Dubajra, nem mondott konkrétumokat. Mindenesetre annyit elmondott: még több opció van, ugyanis megnézik, hogy az A320 hatótávolságán belül milyen érdekes célállomások vannak még turisztikailag és üzletileg.

A mostani sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Wizz Airnek 2012-ben 12 millió utasa volt, ebben az évben 13,5 millió utasra számítanak, jelenleg 40 Airbus A320-200-as van a flottában, ez év végére 45-re bővül, járathálózatuk a mostani 270-ről 300 útvonalra, alkalmazottaik száma pedig 1500-ról 1700-ra emelkedik az  év végére.

Kapcsolódó hírek