Wizz: kézipoggyász-díjkísérlet

iho/repülés   ·   2012.07.11. 16:46

Augusztus 1-től a Wizz Air kísérleti jelleggel új kézipoggyász-kezelési szabályzatot vezet be a London-Katowice járatokon, hogy az utasokat kisebb kézipoggyásszal való utazásra ösztönözze, így utasaink hozzájárulnak a gördülékenyebb, gyorsabb beszálláshoz - olvasható a légitársaság weboldalán.

A Wizz Air-nél megszokott „egy utas, egy darab kézipoggyász” szabály változatlanul érvényben marad.

Az origo a Wizz egy angol lapnak adott nyilatkozatát idézi, miszerinta kísérlet indoka a a kényelem növelése. „A Wizz Air most javítani fogja a repülés legnépszerűtlenebb részét – a gyakran stresszes és kényelmetlen beszállási folyamatot” – mondta egy szóvivő, hozzátéve, hogy a szerintük alacsony csomagdíj arra fogja ösztönözni az utasokat, hogy minél kisebb kézicsomagot hozzanak magukkal, amely könnyen elfér majd az ülés alatt.

A Telegraph szerint, ha a kísérletet sikeresnek ítéli meg a cég, akkor bevezeti mindegyik járatán. A lap szerint az EasyJet légitársaság azt közölte, hogy nem tervez hasonló díjat, a Ryanair szóvivője viszont nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy ők gondolkodnak-e a bevezetésén.

Kapcsolódó hírek