Wizz: plusz nyolc–tíz, évente

MTI/iho   ·   2014.02.27. 15:46
Váradi József, a cég vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, 2014-ben kilenc új A320-as Airbus érkezik, s ezzel ötvennégyre nő a társaság flottája. Ez a bővülési ütem várható a következő években is, azaz évente nyolc–tíz új repülőgéppel nő a gépparkjuk, ráadásul cserélődik is: A321-esek jönnek a jelenlegi A320-asok helyett.

Az első, 220 fő szállítására alkalmas gépek várhatóan 2016-ban érkeznek, bár a légitársaság tárgyalásokat folytat a gyártóval arról, hogy korábban, már 2015-ben szállítsák le az első repülőket – mondta Váradi József.

Hozzátette: arról egyelőre nincsen döntés, hogy az első gépek milyen útvonalakon állnak szolgálatba. Jelezte ugyanakkor, hogy hét–tíz éven belül az összes A320-ast a nagyobb géptípusra cserélik. A flotta 2019-ben százra bővülhet és évente 30 millió utasra számítanak az évtized vége felé – közölte a vezérigazgató.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek