Wizz: szerdától új poggyász-politika

iho/repülés   ·   2012.10.23. 09:48

Mint arról már korábban a társaság vezérigazgatójának sajtóértekezletéről beszámolva jeleztük, október 24-től a Wizz Air teljes hálózatán belül új kézipoggyász-kezelési szabályzat lép életbe, Ennek célja, hogy az utasokat kisebb kézipoggyásszal való utazásra ösztönözze, így az utasok hozzájárulnak a gördülékenyebb, gyorsabb beszálláshoz – olvasható a közlemény a változások életbelépése előtti napon a légitársaság weboldalán. Az új szabályzat nem vonatkozik az Ukrajnába induló vagy onnan érkező járatokra, kivéve a Budapest-Kijev és London Luton-Kijev járatokat. A szabályzat nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine (WAU) által indított járatokra – hangzik a közlemény.

A Wizz Air-nél megszokott „egy utas, egy darab kézipoggyász” szabály változatlanul érvényben marad.

A társaság kétféle poggyászméretet alkalmaz: a kis méretű kézipoggyász nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t, ezt az utasok díjmentesen felvihetik a gépre. A kézipoggyásznak be kell férnie az utas előtti ülés alá. A nagy méretű kézipoggyászmérete meghaladja a kis méretű poggyászra meghatározott méretet, de nem nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm. Ezt 2750 Ft díj ellenében lehet a gépre felvinni. A poggyásznak be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe. Az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a felső poggyásztartó rekeszbe.

Az utas tehát egy kézipoggyászt vihet díjmentesen. A ledadott poggyász díjának összege a járat menetrend szerinti repülési idejének és dátumának függvénye, alacsonyabb 1 óra 50 perc alatt, és magasabb a nyári csúcsidőben és a karácsonyt követő időszakban.

A részleteket a társaság weboldalán olvashatják.

Kapcsolódó hírek