Wizz: zöld offenzíva

iho/repülés   ·   2022.01.21. 09:00
DSC04680_retus_small_ok

Hét lépés, hálózat, géppark és még sokminden más. Váradi: „arra kell ösztönözni az utazni vágyókat, hogy homályos ígéretek helyett a tényeket és a legújabb technológiát vegyék figyelembe."

A Wizz Air elindítja a Wizz Air – Repülj a Legzöldebben fenntarthatósági kampányát, amivel tovább erősítheti iparági vezető pozícióját, mint a legzöldebb légitársaság, olvasható a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Wizz legújabb kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a társaság fenntarthatósági törekvéseire. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója nyílt levelet írt az utazóknak, amelyben a légitársaság hét zöld lépését ismerteti, ezzel is ösztönözve őket, hogy helyesen döntsenek, amikor repülnek.

(fotók: Wizz Air)

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága elkötelezetten törekszik arra, hogy napról napra egyre több utast szolgáljon ki a lehető legfenntarthatóbb módon. Íme hét ok, amiért a Wizz Air a legzöldebb választás, ha a légi közlekedés mellett tesszük le a voksunkat:

  1. Egy Wizz Air repülőgéppel utazó utas szén-dioxid lábnyoma átlagosan csak 57,2 gramm utaskilométerenként (a járvány előtti szint). Ha minden légitársaság olyan hatékony lenne, mint a Wizz Air, az európai légi közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátás egy nap alatt harmincnégy százalékkal csökkenne.
  2. A Wizz Air nem repül félig üres gépekkel, annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges környezetszennyezést.
  3. A Wizz Airnél nincs első osztály, ami szintén a felesleges károsanyag-kibocsátás egyik oka.
  4. A légitársaság csak közvetlen útvonalakon repül. Egy felszállás, egy leszállás, nincs átszállás, nincs extra üzemanyag-égetés.
  5. A Wizz Air rendelkezik a legfiatalabb, legmodernebb flottával az európai versenytárs légitársaságok közül.
  6. A légitársaság világszínvonalú hajtóműveket és repülőgépeket használ, ami kulcsfontosságú az alacsony károsanyag-kibocsátás szempontjából. 
  7. A Wizz Air egyik útvonalán sincs közvetlen, négy óránál rövidebb vonatútvonal lehetőség.

A Wizz Air egy utaskilométerre jutó szén-dioxid kibocsátása a legalacsonyabb Európában, és a légitársaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy 2030-ig a 2019-es szinthez képest huszonöt százalékkal tovább csökkentse szén-dioxid kibocsátását.

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely jelenleg száznegyvenkilenc Airbus A320/321/neo családba tartozó repülőgépből áll. A gépek átlagéletkora öt év, ami jóval az iparági átlag (tíz év körüli) alatt van. 2024-re 3,6 évre, 2026-ra pedig még tovább, 3,2 évre csökken a szám, ami tovább erősíti a légitársaság elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett. 

A Wizz Air egy ambiciózus légitársaság, stratégiánk mentén a következő évtizedben ötszáz repülőgépes flottára kívánjuk növelni a vállalatot úgy, hogy továbbra is mindenki számára megfizethető utazást kínáljunk. A kampány megmutatja, hogyan lehet a növekedést és a fenntarthatóságot kéz a kézben megvalósítani, és arra ösztönözni az utazni vágyókat, hogy a jövőre vonatkozó homályos ígéretek helyett a tényeket és a legújabb technológiát vegyék figyelembe, amikor a légi közlekedés mellett döntenek” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek