Zuhan a reptéri ingatlanok ára

iho   ·   2016.07.05. 09:49

Az AirportLand Zrt. felszámolója 2014-ben még 8,5 milliárd forintért, tavaly hatmilliárdért, idén már csupán 2,6 milliárd forintos kikiáltási áron kínálja azt a 170 hektáros területet, amely a ferihegyi repülőtér cargobázisának feljesztését szolgálta volna. A szemfüles vevő azonban a kikiáltási ár feléért, 1,3 milliárdos minimáláron is hozzájuthat – ha tudja valamire hasznosítani.

A valaha SW Budapest Szolgáltató Kft. néven üzemelt cégbe olvadt be az az Airport Cargo Center Kft., amely a teherszállítás fejlszetésére egy húszhektáros földdarabot birtokolt. Azóta kiderült, hogy a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-nek is hatalmas kihasználatlan területei vannak, és a további fejlesztések inkább Vecsés, mint Ecser felé valósulhatnak meg. Az AirportLand Zrt. két éve felszámolás alatt van, 15,3 milliárd forintos kötelezettséggel, a vagyonra eddig nem akadt jelentkező – írja a Világgazdaság.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.