Zuhannak a Caterpillar eladásai

Antal Norbert   ·   2013.01.29. 17:03
caterpillar_kicsi

A Caterpillar már korábban közölte, hogy kínai leányvállalatán keresztül jelentős egyszeri veszteségleírást könyvel el, ami részvényenként 87 centet jelent, de az elemzők még ezzel együtt is magasabb profitot vártak a bejelentettnél – írja a napi.hu.

A Caterpillar bevételei 7 száalékkal csökkentek<br >(fotó: autogaleria.hu)

A nehézgépeket gyártó cég beszámolója szerint a rosszabb eredmények a becsültnél kevesebb bevételek és a készlethatások miatt alakultak így, de az adóelszámolások miatt 300 millió dolláros bevételt is elkönyvelhetett a vállalat. Az egy évvel korábbiakhoz képest hét százalékos csökkenést kénytelen elkönyvelni a Caterpillar, 2012 negyedik negyedévében 16,08 milliárd volt a bevételük.

A vállalatcsoport vezetése óvatosan fogalmazott a 2013-as évre vonatkozó várakozásokkal kapcsolatban, hiszen részvényenként 7-9 dolláros profittal számolnak, amihez 60-68 milliárd dollár árbevétel párosulhat.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a bajai busz! De csak kártya van nálam... Nem gond!

iho/közút   ·   2023.01.27. 09:00

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság január 30-ától február 26-áig tíz autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.