A megfelelő nyomtatós cég segít elérni a fenntartható és leállásmentes irodát

iho   ·   2024.02.23. 12:00
1244

Az iroda kialakítása során talán az egyik legfontosabb szempont, hogy mégis milyen nyomtatót használjunk. Ez az eszköz nagymértékben befolyásolja az egész vállalat hatékonyságát, ezért is kell alaposan átgondolni, hogy melyiket választjuk és mégis honnan akarjuk azt beszerezni. Tisztában kell lenni azzal, hogy mégis mit érdemes elkerülni a keresés során.

Több jel is utalhat arra, hogy nem a megfelelő nyomtatós céggel van dolgunk

Szerencsére pozitív példából sincs hiány. Ilyen lehet a TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó is, amivel még könnyebben találhatjuk meg az irodának megfelelő eszközt, ami valóban a mi igényeinket, elvárásainkat fogja kiszolgálni. Vannak olyan jelek is, amelyek egyértelműen azt jelzik, hogy bizony ideje másik nyomtatós céget keresni.

Ilyen lehet például az, ha a kínálatban leginkább olcsó nyomtatókat találhatunk. Ha éppen le akarjuk cserélni az elavult nyomtatóparkot, vagy a jelenlegi meghibásodott és ezért van szükség újra, akkor mindenképpen minőségi termékeket kell keresni. Ez nem egy marketingtrükk, hogy még többet kérjenek el a cégek, hanem a gyakorlati tapasztalat is azt mutatja, hogy az olcsó nyomtató valójában nem is olyan költséghatékony. Egyedül a belépési költség kedvező, de a fenntartása, üzemeltetése méregdrága lehet, pláne egy minőségi darabhoz képest.

Ha a nyomtatós cég nem kínál elegendő plusz szolgáltatást (ügyfélszolgálat, technikai support, vásárlás előtt próbalehetőség, nyomtatóbérlés), akkor szintén érdemes továbbállni. Ezeknek a vállalkozásoknak általában csak az a céljuk, hogy minél hamarabb túl adjanak a terméken, a vásárlói elégedettség csupán másodlagos.

Referenciák hiánya, lassú ügyfélszolgálat

Az már egy plusz pont, ha van legalább egy telefonszám vagy más elérhetőség, ahol keresni lehet őket, ha probléma adódik a megvásárolt nyomtatóval. Viszont, ha ez nagyon lassan működik, akár heteket is várni kell a válaszra, akkor szintén ideje jobb alternatíva után nézni.

A kiválasztás előtt nézzük meg azt is, hogy milyen referenciák érhetőek el az adott cégről. Ha arccal, névvel vállalják, hogy kikkel dolgoztak együtt, az oldalon szerepelnek a partnerek, ügyfelek, az már egy jó érv lehet amellett, hogy ők lesznek az ideális választás.

Az idő a kulcsa mindennek

Ha új nyomtatóra van szükség, akkor az esetek többségében vagy azonnal rendelkezésre kell álljon a megoldás, de “legalább tegnapra”. Ezért is kerüljük el azokat a nyomtatós cégeket, amelyek nem tartják a határidőket vagy nagyon lassú a reakcióidejük. Ma már találhatunk olyan szolgáltatót, ami pár órán belül megoldást kínál számunkra, sőt, ha valami probléma adódik a nyomtató használatával, akkor egy órán belül érkezik is a segítség.

Azt, hogy kivel dolgozunk együtt, érdemes alaposan átgondolni, felmérni az elérhető lehetőségeket, hogy a legjobb nyomtatós céggel haladjunk tovább.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek