Babafotózás tippek - Mi is csinálhatjuk úgy, mint a profik!

iho   ·   2023.12.02. 13:00

Amikor új jövevény érkezik a családba, akkor arra törekszünk, hogy minden pillanatban figyelemmel kísérjük az életét és megörökítsük a változásokat. Sokan ehhez profi fotós segítségét kérik, míg mások maguk szeretik megoldani. Ünnepek vagy fontos események alatt érthető, hogy szolgáltatót kérünk fel a fotózásra, de ezt mégsem tehetjük meg hetente. 

A következő cikkben most néhány hasznos tanácsot hoztunk neked, amelyek élménnyé és eredményessé teszik a babafotózást. 

Fények, háttér, beállítás

Nemcsak a profi fotósok tudnak különleges képeket készíteni, ugyanis erre nekünk is megvan a lehetőségünk, csak egy kicsit kreatívnak kell lennünk. Gondoljunk csak bele milyen jól mutathat egy-egy csodálatos babafotó például vászonkép formájában! A vaszonkep.hu minőségi vászonképei igazán élethűek, így könnyen megjeleníthetünk a lakásban egy-egy “babás” pillanatképet. 

De hogyan készülnek a profi fényképek? Nagyon fontos, hogy jó fényviszonyok mellett dolgozzunk! Ez mindennek az alapja. Sokan vakuval próbálnak javítani a helyzeten, ám kisbaba mellett ez nem a legjobb ötlet.

A háttér kiválasztása szintén lényeges szempont, ugyanis ez meghatározhatja a fotó hangulatát. Nem feltétlenül szükséges nagy dolgokra gondolni; egy egyszerű karton vagy fehér lepedő is megteszi. A világos háttér visszaveri a fényt és a babára irányítja a fókuszt. 

Mikor fényképezzünk? 

Ez nagymértékben függ az aprócska modelltől, ugyanis érdemes megfigyelni, hogy a baba mikor a legfogékonyabb a fotózásra. Persze az is kérdés, hogy milyen tevékenység közben szeretnénk megörökíteni a pillanatot. Játék, alvás, étkezés közben? Melyik napszakban nem annyira nyűgös a kisbaba? Igazodjunk hozzá! 

Ha egy igazi örökmozgóval van dolgunk, akkor készíthetünk néhány sorozatfelvételt is. Sokkal nagyobb eséllyel kapunk így el egy szuper pillanatot. A mobilon az exponáló gomb hosszú lenyomása segíthet nekünk ebben. 

Tervezzük meg előre, hogy milyen ruhában és milyen kiegészítőkkel együtt fotózzuk majd le a picit. Inkább a semlegesebb színű, visszafogottabb darabokat válasszuk!

Hogyan fotózzunk?

Az a jó, ha minél több perspektívából kattintunk. Kísérletezhetünk a felülnézetből történő fotózással, illetve a babával egy magasságban való beállítás egyaránt nyerő lehet. 

A háttér összeállítása sem igényel nagy szakértelmet. Ez lehet egy kicsit elmosódott, ily módon a kicsi még inkább a fókuszba kerül. Emellett koncentrálhatunk egy-egy picike testrészre is, a kezére, a lábára, az arcára stb. A szem mindig legyen éles, ez fontos szabály!

Próbáljunk szemkontaktust teremteni a babával! Ebben segíthetnek nekünk a játékok a csörgők, amelyek a türelmetlenség ellen szintén bevethetők.

A lényeg tehát, hogy figyeljünk oda a részletekre, legyünk kreatívak és folyamatosan kattintgassunk. Így biztosak lehetünk abban, hogy valami különlegeset alkotunk majd. 

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek