Élet költözik a Körvasútra

Vörös Attila   ·   2020.09.29. 09:00
4821_DSCF0843_190513_

A piliscsabai betétjáratokat meghosszabbítják Rákosig október 25-től.

Információink szerint a 2019. tavaszi pilot után idén októberben élesben is elindul a körvasúti S-bahn. Hétköznapokon a Piliscsaba–Angyalföld betétjáratokat viszik tovább Rákosra; hétvégén pedig, amikor ezek a vonatok egyébként nincsenek, egy új Óbuda–Rákos viszonylatot vezetnek be. A körvasúti vonatok a reggeli csúcsban és délután közlekednek majd, néhány órás dél körüli lyukkal.

A vasúttársaság a 2020-as év elején kezdte megépíteni az új újpalotai megállóhelyet a körvasúton. Az akkori tervek szerint már áprilisban elindultak volna tesztjelleggel a körvasúti személyvonatok, de a koronavírus-járvány ezt is keresztülhúzta. A Csömöri úti felüljáró alatt mindkét vágányon 85 méter hosszú magasperonokat építettek esőbeállóval és akadálymentesített gyalogos átkelővel. Az új vasúti megállótól 350 méter sétára áll meg a 7-es buszcsalád.

Piliscsaba–Pécel viszonylatú személyvonat a Marcheggi hídon 2019 tavaszán. Most is szóló Flirt a terv a körvasúti S-bahnokra (fotó: Vörös Attila)

A Körvasúton nem ez az első szárnypróbálgatás: 2019. májusában a Keleti pályaudvar kéthetes felújításakor Piliscsaba–Pécel viszonylatban jártak személyvonatok a Körvasúton. Akkor még nem volt egy megálló sem, így csak Angyalföldön és Rákoson volt utasforgalma a Flirtöknek.

Újpalota megállóhely

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek