Hogyan dobd fel a lakás tavaszi dekorációját?

iho   ·   2024.02.07. 12:00

Te is szereted mindig az aktuális ünnepnek vagy évszaknak megfelelően díszbe öltöztetni az otthonodat? Saját magad készíted a dekorációkat? A karácsonyi és téli időszak meghitt varázsa után lassan megérkezik a tavasz, ami frissességet, színeket, vidámságot csempész a díszítésbe is. 

Ilyenkor hosszú hónapokra dobozokba kerülnek a hóemberek, a havas tájat idéző motívumok, és előkerülnek az ezer színben pompázó virágok. Az üde zöld, a napsárga és a tarka dekorációk megérkeznek a lakás különböző pontjaira, ahol elképesztően feldobják a hangulatot. A Max Diszkont kínálatában gyönyörű művirágokat találsz, amelyek kiegészítik a díszítést, de akár központi elemei is lehetnek annak. 

Miért vegyél művirágot élő helyett? 

A modern műnövények élethűek és esztétikusak, ezért elegáns ékei lehetnek otthonodnak. Ráadásul nem hervadnak el, nem száradnak ki, nem kell lecserélni őket, hanem minden évben előveheted és feldíszítheted velük a helyiségeidet. 

Az allergiásoknak kifejezetten ajánlottak, mivel nem tartalmaznak pollent, tehát nem ártalmasak rájuk nézve sem. A karbantartásuk egyszerű, időnként letörlöd róluk a port, de akár vízzel is le tudod mosni. Nem kell víz a vázába, ahogy az öntözéssel sem kell bajlódnod, ezek önmaguktól is szépek és friss kinézetűek maradnak. 

Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy bármikor díszíthetsz bármilyen művirággal, nem szükséges megvárnod a virágzási időt, hiszen ezek egész évben nyílnak. De milyen dekorációhoz és hol tudod alkalmazni őket?

A művirágok a dekorálásban

A már említett lakásdíszítésen túl felhasználhatók rendezvényeken is: esküvőn, bálon, fogadásokon. A munkahelyedre is érdemes becsempészned néhány jó érzést keltő darabot, hátha jobban fog menni a munka. 

Szomorúbb eseményeken is találkozhatunk gyönyörű műnövényekkel a csokrokon, sírdíszeken, koszorúkon. Kiválóan bírják a kinti hőmérsékletet, úgyhogy tartósabbak, mint az élő virágok, ezért szívesen alkalmazzák a virágkötők is. 

Kirakatot, üzletet, ügyfélszolgálatot, éttermet, vendéglátó egységeket is kiválóan tudsz dekorálni ízléses művirágokkal, vagy az azokból készült dísztárgyakkal. Kifejezetten üde, természetességet sugalló hátteret biztosítanak a vásárláshoz, az étkezéshez vagy a kávézáshoz. 

Hogyan használd a műnövényt? 

Vannak csodaszép kész csokrok és szálas virágok is, amelyek nagyon jól mutatnak egy szép vázában. Ezeket beépíthetjük kreatív alkotásainkba is, csodás asztali díszek, kopogtatók készíthetők belőlük. Bizonyos típusokból fali vagy mennyezetről lelógó dekoráció is születhet. 

A cserepes művirágok önmagukban is megállják a helyüket a komódon, az asztalon vagy egy polcon is. A mutatós átlátszó dobozban megvásárolható virágokból nagyon ötletes és exkluzív ajándékok válhatnak. 

A termésekről, a gombákról se feledkezzünk meg, hiszen kitűnő kiegészítői a virágoknak. Egyedi alkotásokat varázsolhatunk segítségükkel, amikkel szebbé tehetjük a környezetünket, vagy ajándékba is adhatjuk őket. 


(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek