Hogyan történik az elektronikusan hitelesített cégkivonat igénylése?

iho.hu   ·   2024.05.03. 12:00

Mikor lehet szükség elektronikusan hitelesített cégkivonatra? Mit jelent az .es3 dokumentumtípus, és az e-hitelesítés kifejezés? A cikkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban, és azt is eláruljuk, hogy hol lehet igényelni. 

Cégkivonatra az üzleti életben számos alkalommal szükség lehet, például céges bankszámla nyitásakor vagy hitelügyintézéskor. A CEGKIVONATMOST oldalán elektronikusan hitelesített cégkivonatok is beszerezhetőek. A folyamat egyszerű, a rendelés mindössze néhány percet vesz igénybe.

Gyors és kényelmes megoldást kínál

Gyakran előfordul, hogy a hivatalok úgynevezett .es3 dokumentumokat, vagyis elektronikusan hitelesített cégkivonatokat kérnek az ügyintézéshez. Ennek az az oka, hogy ez a változat gyors és kényelmes megoldást tesz lehetővé. 

Az e-hiteles cégkivonat .es3 formátumban kerül kiállításra. Természetesen minden olyan információ megtalálható benne, amely az igénylés pillanatában hatályos, aktuális és valós. Ezek a dokumentumok speciális elektronikus aláírással, valamint időbélyegzővel vannak ellátva. Ezek biztosítják a cégkivonat aktualitását és hitelességét.

Azonnal le lehet tölteni az e-hiteles cégkivonatot

Az e-hiteles cégkivonat nemcsak magyar nyelven érhető el, hanem le lehet tölteni angol, német és francia nyelven is. Ennek köszönhetően nem kell szakfordító segítségét igénybe venni. 

A sikeres online bankkártyás fizetést követően akár azonnal le lehet tölteni a rendszerből az időbélyegzővel, hiteles aláírással ellátott cégkivonatot. Amennyiben utalással történik a díj kifizetése, meg kell várni az összeg beérkezését, ezt követően kerül e-mailben kiküldésre a dokumentum. Az esetek többségében az utalás legfeljebb pár percet vesz igénybe. Szóval ez sem hátráltatja az ügyintézést.

Az .es3 dokumentum megnyitása 

Gyakran felmerülő kérdés az .es3 dokumentumokkal kapcsolatban, hogy hogyan, milyen programmal lehet azokat megnyitni? Megnyithatóak a Microsoft Windows operációs rendszer használatakor az úgynevezett Microsec e-Szigno programmal. Más operációs rendszerek esetében pedig a Web Szigno weboldal segítségével lehet megtekinteni az e-hitelesített cégkivonatról készített .es3 dokumentumot. 

Összességében elmondható, hogy ha gyorsan, hosszas ügyintézési sorban állás nélkül szeretne valaki hatályos és aktuális adatokat tartalmazó cégkivonatot igényelni mindenképpen érdemes az e-hitelesített cégkivonat mellett döntenie. 

Természetesen az adott hivatalnál minden esetben előre érdeklődni kell azzal kapcsolatban, hogy ezt a változatot elfogadják-e. A legtöbb esetben azonban elfogadják, nem szokott gond lenni vele. Ritkábban kifejezetten papír alapon kérik, pecséttel ellátva a dokumentumot.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek