Hogyan válasszunk karácsonyfa gömböt?

iho   ·   2023.10.06. 12:00
06

Amikor ünnepi díszítésre kerül sor, a központi szerepet a fenyőfa dekorálása jelenti, aminek elengedhetetlen eleme a karácsonyfa gömb. Napjaink bőséges választéka azonban lehetővé teszi, hogy teljes mértékben egyéni ízlésünk, illetve otthonunk stílusa alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet.

Milyen típusok érhetők el?

A Deconline.hu karácsonyfa gömb kínálatából beszerezhetünk egyszínű szettet, illetve különböző árnyalatú díszeket is. Létrehozhatunk tematikus dekorációt is, kizárólag ezüst vagy arany-ezüst, esetleg fehér-arany változatot. A lehetőségeink végtelenek, ha épp a luxust idéző mélykék szín ejt rabul, dönthetünk a kék elemek mellett is.

Elsőként a stílus meghatározása a cél, ugyanis eszerint már könnyebben leszűkíthető a kör. Fényes, csillogó gömböcskék nyerik el tetszésünket vagy a matt, visszafogott, szolidabb dekorációk? 

A klasszikus gömbök mellett választhatunk mintásat vagy üvegből készültet is, ezáltal még egyedibbé varázsolhatjuk a karácsonyfát, s általa az egész belső teret. Azonban ha üveggömbökkel tennénk emlékezetesebbé az ünnepet, ügyeljünk arra, hogy a törékeny kiegészítők ne sérüljenek, bánjunk velük óvatosabban. 

Sokunknak van egy kedves emléke a gyerekkori kedvenc karácsonyi gömbről, melyet időnként levettük a fenyőről és magunkkal vittünk a szobánkba, hogy közelebbről is megcsodálhassuk. Miért ne szerezhetnénk be hasonló díszeket, hogy egy kicsit visszahozzuk az elveszettnek hitt gyermekkort?

A tökéletes minta kiválasztása

Amennyiben a hagyományostól eltérő darabokat is szeretnénk, lehetőségünk nyílik különféle mintás változatokat is beszerezni. Például rénszarvasosat, téli tájat ábrázolót, hóember motívummal ellátottat. 

Minden egyes gömb egy külön kis világot jelenít meg, s éppen ettől olyan varázslatosak, hiszen otthonunkban megteremthetjük a téli időszak hangulatát, elhozhatjuk a Mikulás szellemét, a karácsonyi csodát, mely megalapozza a meghitt közös időtöltést.

Bármilyen témájú, stílusú és színvilágú dekoráció mellett döntünk, a legfontosabb, hogy harmonizáljon a belső térrel, a bútorokkal, a textilek színárnyalatával, az ünnepi asztallal. 

A másik fontos szempont, hogy saját egyéni ízlésünket tükrözze, nem számít, hogy mi az aktuális trend, ha imádjuk a festett üveggömböket, vagy ha épp egyszínű ezüst díszekre vágyunk. Mindig azt tartsuk szem előtt, hogy az egész díszítési folyamat örömteli közös elfoglaltság legyen.

Milyen alapanyag az ideális?

A legnépszerűbbek a műanyagból készültek, ez nem is meglepő, hiszen strapabíró termékek, melyeknél nem probléma, ha leejtjük vagy ha véletlenül elszalad vele egy kisgyermek. Az üveggömbök törékenyebbek, így esetükben megfontolandó, hogy kevésbé elérhető helyre tegyük, és ott gyönyörködjünk bennük. Ez utóbbiak még tovább megőrzik kifogástalan állapotukat, ha valóban óvjuk, s akadnak közöttük egészen különleges, egyedi darabok is. 

Döntsünk belátásunk szerint, s ha olykor egy kis újításra vágyunk, ne habozzunk akár rendhagyóbb díszeket is kipróbálni.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek