Hová kerüljön a medence a kertben?

iho   ·   2023.04.03. 12:00

Mikor egy medence megvásárlása kerül szóba és akörül zajlanak a beszélgetések, hogy hová is kerül majd pontosan, akkor érdemes egy kicsit megállni és alaposan körüljárni pár nagyon lényeges kérdést. Hiszen annak az ideális pontnak a megtalálása, ahol a medence sokáig gyönyörködteti majd a szemet és szolgálja a család és a barátok kikapcsolódását a meleg vagy forró napokon, sok mindent meghatároz.

Változtasd a kerted hűsítő oázissá!

Ha medencevásárlást fontolgatsz, akkor érdemes tenned egy látogatást a Medence Óriás családi medence kínálatában, ahol nagyon gazdag a beszerezhető medencetípusok választéka. A klasszikus nagy méretű, felfújható, puha falú medencétől kezdve a fémvázas vagy fémfalas medencén át a legkisebbek számára is kínálnak gyerek élménymedencéket és pancsolókat. 

Ha már meghoztátok a családdal a döntést a medence megvásárlásáról, akkor a szabad terület adottságai nagyban meghatározzák annak pontos elhelyezési lehetőségeit. Nagyon lényeges, hogy olyan helyet válasszatok, ahol meg tudod óvni a vízfelületet a növényi hulladékoktól. Ezek ugyanis nincsenek jó hatással a vízminőségre. A vízbe kerülve hamar bomlásnak indulhatnak, és ez még az üzemeltetési költségeket is megemelheti.

Sokkal gyakrabban kell majd kitisztítani a medence vizét és magát a medencetestet is. Ha nincs sok hely és közel van a növényzet, akkor egy árnyékolóhálóval a medence fölött sokat tehetsz a koszok ellen.

Fontosak a bekötések

Érdemes olyan helyet kiválasztani a medence helyének, ahol a víz- és az áramcsatlakozók közel vannak. A víz nagyon fontos a feltöltéshez, de a takarításhoz is. Nagyon fogod bánni, ha messziről kell biztosítanod minden esetben az eljuttatását a medencéig.

Áram nélkül pedig nem működtethető a vízforgató rendszer, amelynek a lelke a szivattyú. Ez biztosítja a víz folyamatos áramoltatását. A tisztítóeszközök, azaz a medenceporszívó vagy a medencetisztító robot is elektromos árammal működtethető.

Ha alternatív víztisztító módszereket használsz, azaz sóbontót vagy UV-fényes tisztítást, akkor is áramra lesz szükséged. Jó alaposan gondold tehát át, hogyan kerülhetnek ezek a medence közelébe. Vagy fordítva: a medence hogyan kerülhet a víz és az áram közelébe? 

A medence mérete sem mellékes 

Persze az sem lényegtelen ám, hogy mekkora a kiválasztott medence mérete. Nagyon fontos, hogy ne hasson a medencétől túlságosan zsúfoltnak a kert, maradjon mellette elegendő szabad terület akár még az okos szolár fűtőpaneleknek is. Ezekkel könnyen rásegíthetsz a medencevíz hőmérsékletére, hiszen néhány hűvösebb nap után könnyedén és olcsón meg lehet ezekkel emelni a víz hőfokát több fokkal is.

Ha sikerül a kertben a legjobb helyre telepíteni a családi medencét, akkor nagyon sok kellemes órát tölthettek majd el benne. Élvezetes és felejthetetlen emlékekkel fog a család minden tagja és a barátok is gazdagodni minden pancsolással töltött napon.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek