Itt a tavasz, a megújulás ideje!

iho.hu   ·   2024.04.10. 12:00

Talán nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a hosszú téli bezárkózás után a tavasz megérkeztekor nem csupán a természet éled fel, hanem mi magunk is. Míg a téli időszakot igyekszünk átvészelni, addig a tavasz megjöttével egyből elkezd bennünk buzgoni a tettvágy. Terveket szövögetünk, listákat írunk, és egyik teendő után végezzük a másikat.

Jellemzően ilyenkor kezdünk bele fogyó- vagy tisztítókúrákba, az otthonunkat is ekkor frissítjük fel egy nagytakarítás, átrendezés vagy akár festés keretein belül. Miért épp az autónk maradna ki a nagy tavaszi megújulásból? Mai írásunkban megmutatjuk, mit tehetsz azért, hogy a verdád is újult erővel kezdje meg az idei melegebb évszakokat.

Vedd sorra, mi vált csereéretté!

Elsődlegesen azt ellenőrizd, hogy mi szorul cserére! Ilyenkor rengetegen rendelnek a Royal Tuning váltógombjaiból, váltószoknyáiból, hiszen ezek nagyon gyorsan elkopnak, megtöredeznek, megrepednek, felfeslenek – az autó márkája válogatja, hogy melyikkel mi fog történni.

Igen kevesen gondoltak korábban erre a cserére, hiszen senki sem foglalkozik nagyon a váltóval, azonban jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy ha nem funkcionál rendesen, ha szúr, ha bök, ha kellemetlen érzetet nyújt a tapintása, akkor az akár a figyelmünket is elterelheti, ami egyenes út a baleset felé.

Ma már nem csupán a gyári változat lehet prémiumminőségű, így mindenképpen érdemes körülnézni a fent említett webáruház kínálatában, ahol márkánként tudunk rákeresni a termékekre.

Ha megújul minden régi, csereérett alkatrész, az már csaknem olyan, mintha vadi új autód lenne!

Irány a szerviz és a mosó!

Persze nem azért kell autószerelőhöz fordulni, hogy kicseréljük a váltógombot vagy a váltószoknyát, hiszen a Royal Tuning oldalán nem csupán beszerezni tudjuk ezeket a fontos kellékeket, de még arról is olvashatunk, hogy miként tudjuk mi magunk kicserélni az említett alkatrészeket. A legtöbb esetben elég, ha lepattintjuk vagy épp megtekerjük a gombot, és ha már ezt cseréljük, a napszítta és poros váltószoknya se maradjon ki!

Ugyanakkor nem elkerülhető az éves ellenőrzés sem, valamint a téli gumikat is legfőbb ideje nyárira cserélni.

Ha ezekkel minddel megvagyunk, és a verda kiválóan működik, akkor érdemes elvinni a mosóba, hogy a tél minden porát-sarát le lehessen alaposan csutakolni a járgányodról.

Ezek után már nincs más hátra, mint hogy kiélvezd autód kényelmét, és elutazz bárhova, ahova csak szeretnél – méghozzá kényelmesen és biztonságosan!

Mindent a biztonságért!

Ahogy fentebb is írtuk, a biztonságot mindig szem előtt kell tartani, és ez bizony kéz a kézben jár a tisztasággal és a kényelmes, gördülékeny vezetési élménnyel. Ha van bármi akadályozó tényező, szüntessük meg mihamarabb a Royal Tuning kínálatában kapható alkatrészekkel és eszközökkel!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek