Jön a kertibútor-vásárlás időszaka

iho   ·   2023.04.02. 12:00

Végre itt a jó idő és aki teheti, minél több időt tölt kint a szabadban. A kertes házzal vagy egy vidéki telekkel rendelkezők jobban élvezhetik a friss levegőt, a nyugalmat, a madárcsiripelést, de ha valakinek van már egy kis erkélye vagy terasza, azt is nagyon esztétikusan berendezheti attól függően, hogy mivel szereti ott eltölteni az idejét.

Bármi legyen is a választása, a megfelelő kerti bútorokkal jól berendezett erkély és terasz, illetve udvar minden tevékenység alapvető kiegészítője. Akár csak beszélgetésre használjuk, akár baráti összejövetelekre vagy csak egy kis pihenésre a kerti munka közben, mindenképpen hasznos és szép egy kerti bútor.

Milyen szempontok alapján válasszunk?

A BestMarkt webáruház kerti bútorai között bőven lehet keresgélni. És biztosan állíthatjuk, hogy mindenki meg is találhatja a számára kedvező ülőgarnitúra kialakítást. Azonban nem kell fejjel menni a falnak, érdemes alaposan átgondolni a szóba jöhető lehetőségeket, hiszen nem egy szezonra veszünk kerti bútort.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mire szeretnénk legfőképpen használni. Ha nem nagy a család, a baráti kör, és csak egy kis pihenés, olvasás a természetben a cél, akkor elég lehet egy asztal két székkel. Ha szeretnénk baráti összejöveteleket rendezni, akkor érdemes egy kerti kanapés szettet választani. Ha a kert főleg a családi ebédek színtere, akkor pedig egy étkezőasztallal kiegészített garnitúra lesz a megfelelő.

Ne feledkezzünk el a kiegészítőkről sem! A megfelelő hangulatvilágítás, füzérek, gyertyák vagy a kisebb kaspós növények nagyszerűen meg tudják emelni a kedvünk szintjét, és akkor még nem is beszéltünk a kerti grilleszközök, a tárolók szerepéről.

Egy népszerű anyag, a polyrattan

Hihetetlen közkedvelt anyag lett a rattan a kertjüket berendezők körében. Bármilyen anyagú kerti bútort választunk, biztos, hogy ízléses kiegészítője lesz kertünknek, erkélyünknek, de a rattan kiemelkedik mostanában a népszerűségi listákon. Nem hiába. A polyrattan egy olyan kifejlesztett műanyag, amely rendkívül erős, masszív és strapabíró, ugyanakkor kinézetében emlékeztet a farattanra.

Sokak kedvence a fa, mint természetes alapanyag, azon belül a farattan, ami egy szintén erősebb kivitelezés. Viszont akiknek ilyen rattan bútoruk van, észrevehették, hogy idővel a rattanszálak kiszálasodnak, eltörnek, és sajnos nem igazán lehet őket rendbehozni. A polyrattan ezzel szemben igen tartós, és kinézetében teljesen a farattanra hasonlít, ugyanakkor nem szálasodik.

A hely mint fő meghatározó tényező

Másik kulcsfontosságú szempont még az alapterület. Egy erkélyen, kisebb teraszon csak néhány bútort tudunk elhelyezni, míg egy kisebb kertben is már elfér egy komplett ülőgarnitúra akár dohányzóasztallal, puffokkal, zsámolyokkal.

A kertek rendkívül praktikus kiegészítői a tárolók, amik a kisebb kerti padoktól kezdve egészen a nagy tárolókig, szekrényekig elérhetők már a piacon. Míg egy kerti ládában a takarókat, párnákat, addig a nagy tárolókban akár kerti szerszámokat is tudunk tárolni.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek