Ma már távolról is vezérelhető egy öntözőrendszer

iho.hu   ·   2024.09.16. 12:37
automataontozorendszer.com

Aki szeretne hatékonyan gondoskodni a növényei számára a vízutánpótlásról, annak mindenképpen érdemes automata öntözőrendszert kiépítenie. Mivel igencsak hosszúak és forróak mostanság a nyarak, így a kiépítés költsége igen hamar megtérül.

A pázsitot, a virágokat igencsak megterheli az erős napfény. A hőségben a gyep könnyen kiég, ha nem locsoljuk rendszeresen. Ezt megoldhatjuk persze slaggal is, ám ez rengeteg időt emészt fel, és nem is igazán víztakarékos megoldás.

Kényelmes megoldást jelent, ha van automata öntözőrendszer

A kert zónáinak automata öntözéséhez mindenképp be kell szerezni egy kitűnő minőségű öntözésvezérlőt az AutomataÖntözőrendszer.com webshopjából. Egy ilyen eszköz felel azért, hogy a kert egyes területei milyen gyakorisággal legyenek meglocsolva.

Az ehhez kapcsolódó automata öntözőrendszer segítségével mindig éppen annyi vizet juttathatunk ki, amennyire valóban szüksége van a növényeknek. A szórófejek minden esetben a beállított irányba és a megadott időtartamban lépnek működésbe a víznyomás hatására.

A teljesen automata rendszerek egyáltalán nem igényelnek emberi felügyeletet. Wifis öntözésvezérlő segítségével akár akkor is beavatkozhatunk, ha nem is vagyunk otthon. Így még a csapadékmentes időszakokat követően is a gyönyörűen zöldellő udvarunkon hűsölhetünk, hiszen a megfelelő vízutánpótlással ellátott növények tovább tudnak teljes pompájukban tündökölni.

Egy kiváló öntözésvezérlő mindenképpen kelleni fog

A szóban forgó vezérlőket meg lehet vásárolni kültéri, beltéri, elemes és csapra szerelhető változatban is. Léteznek olyan eszközök, amelyek négy, hat, nyolc vagy ennél is több zóna öntözését tudják menedzselni. Elképzelhetetlen egy jó öntözésvezérlő nélkül egy hatékony és pénztárcabarát öntözési mechanizmus kialakítása.

A vezérlőautomatikát jellemzően a falra szokták felszerelni. A manapság kapható típusok kezelőfelülete kifejezetten felhasználóbarát, így bárki képes megtanulni működtetni őket. Az öntözésvezérlő irányítja a zónák locsolásáért felelős mágnesszelepeket.

Miért érdemes wifis öntözésvezérlőben gondolkodni?

Napjainkban rengeteg olyan készülék vesz körbe minket, amelyet távolról is vezérelhetünk. Az öntözőrendszer esetén ennek valódi haszna van, hiszen egy wifi modullal rendelkező típust asztali, mobil eszközzel vagy hangvezérléssel is irányíthatunk, ami maximális kényelmet tesz lehetővé. Persze ettől még ha szeretnénk, ezeket a modern berendezéseket kézzel is beindíthatjuk vagy kikapcsolhatjuk.

A leginnovatívabb öntözésvezérlők az időjárási viszonyokat is figyelembe veszik. A vízszámla összege komoly mértékben csökkenthető prediktív öntözéssel. Sokan preferálják a vezeték nélküli technológiát, hiszen így a hétköznapi használat és a karbantartás is sokkal egyszerűbb. Ez a megoldás nemcsak praktikus, de a tudatos vízhasználat tekintetében is előrelépést jelent.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek