Milyen megoldások léteznek a címkenyomtatásra?

iho.hu   ·   2024.05.25. 12:00
httpswww.cimke-gyarto.hu - 2024 május - Cikk3

A vásárlók részéről ma már alapvető elvárás, hogy szeretnének tájékozódni az üzletekben kirakott termékekről, árukról. Arra viszont nem mindig van idő, illetve lehetőség, hogy minden kérdésüket feltegyék az eladóknak.

Erre a problémára kínálnak egyszerű, kényelmes és hatékony megoldást az etikett címkék, amiken lényegében bármilyen információt meg tudunk jeleníteni, amit csak szeretnénk. Szerepelhet rajtuk például az adott termék neve, származási helye, ára, de akár még az adatok beolvasását megkönnyítő vonalkód is rájuk kerülhet.

Amennyiben szeretnénk élni a címkézés nagyszerű lehetőségével, akkor az első lépés nem más, mint a címkenyomtatás, mely feladathoz kérhetjük szakértők segítségét. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felkeresni a cimke-gyarto.hu oldalt és felvenni a kapcsolatot a cég munkatársaival.

Milyen technológiák által történhet a címkék előállítása? Mai cikkünkben ennek járunk utána, érdemes lesz velünk tartani!

Fekete színnel történő címkenyomtatás

Az egyik legegyszerűbb és a leggyakrabban alkalmazott technológia az egy színnel történő nyomtatás. Ez azok számára ideális választás, akiknek nincs szüksége arra, hogy színes nyomatok kerüljenek a címkékre, tökéletesen elég, ha az adatok, kódok és egyéb grafikai elemek feketén lesznek feltüntetve.

Ez esetben a nyomtatás ipari címkenyomtatóval történik, ami képes pihentetés nélkül, egész nap, a hét minden napján folyamatosan működni. A címkéket gyorsan kézhez kapjuk, és nincs szükség magas költségigényű előkészítő munkákra sem.

Egy innovatív címkenyomtatási technológia

Természetesen nem csak a fekete címkenyomtatásra van lehetőség, ennél ugyanis sokkal szélesebb a repertoár. Napjainkban egy igen innovatív technológiának számít az úgynevezett digitális UV InkJet címkenyomtatás. Ennek az a lényege, hogy a tinta a folyamat során az UV-fény hatására szárad meg a címkéken.

Nagy előnye, hogy ezzel a megoldással akár fotó minőségű etikett címkéket is elő lehet állítani úgy, hogy minden egyes darab más adattartalommal rendelkezik.

Ha nagy volumenű címkenyomtatásra van szükség…

Adott esetben előfordulhat, hogy nagy mennyiségben van szükségünk a címkékre, melyekre színes nyomatokat szeretnénk készíttetni. Ez esetben a flexo technológiájú címkenyomtatás lesz a tökéletes választás számunkra. Ennek segítségével ugyanis könnyedén teljesíthető a nagy volumenű címke-előállítás, az adatok pedig 7 különböző színnel kerülhetnek rá a címkék felületére.

Látható tehát, hogy többféle technológia is rendelkezésünkre áll a címkék előállítására, kinyomtatására. Bármilyen igényünk, elvárásunk is van a végeredménnyel kapcsolatban, ha a megfelelő szakemberekre bízzuk a feladatot, akkor nem fogunk csalódni bennük. 

Nekünk csak azt kell átgondolni, hogy milyen adatokat szeretnénk feltüntetni a címkéken, illetve hogy hány darabra lesz szükségünk. 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek