Milyen térkő használható kocsibeálló esetén?

iho   ·   2023.04.04. 11:20
00_kocsibeallo

A kocsibeállóhoz szilárd, tartós, súly- és időjárásálló talajra van szükség. A térkő az egyik legkényelmesebb és legerősebb megoldás, amely biztosan évekig szolgál. Mire kell figyelni a megfelelő típusú térkő kiválasztásakor egy parkoló építésekor? Az alábbiakban ennek nézünk utána. Ha te is ilyen típusú projekt előtt állsz, tarts velünk!

A térkövek fajtái

A térkő alternatívák többféle színben és formában elérhetőek. Egy kocsibeálló építésénél a legfontosabb szempont egyértelműen a vastagság tematikája. 4, 6 és 8 centiméter vastagságú kockák közül választhatunk, és természetesen mindegyiknek más a tartóssága és az ára. A parkoló olyan hely, amely nap mint nap jelentős terhelésnek van kitéve, ezért a térkövek vastagságát a járművek típusához és tömegéhez kell igazítani. A szerkezet tartósságát a forgalom és a parkolás gyakorisága is befolyásolja. Érdemes tehát a 6–8 centiméter vastagságú kockákra fogadni.

A kocsibeálló és a térkő típusa

A parkolókövek burkolatának kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy milyen típusú járművek használják majd az ezzel borított felületet. Személygépkocsikhoz a 6 centiméteres kocka tökéletesen elegendő. Ha teherautók is megállnak majd a parkolóban, érdemes lehet elgondolkodni a 8 centiméteres térkő opcióján is. Ellenkező esetben a nagyobb nyomásnak kitett helyeken idővel csúnya mélyedések, egyenetlenségek alakulhatnak ki, amelyekben víz gyűlhet össze, melynek hatására a felület deformálódhat, és ez jelentősen megnehezítheti a biztonságos parkolást.

Számít a térkövek színe és formája a parkolóban?

A térburkoló kövek különféle formában és színben kaphatók a piacon. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a velük borított felületek a közelükben elhelyezkedő épületekhez igazíthatók. Egy ilyen eljárás növeli az adott terület esztétikai értékét, és koherens egészet hoz létre. Parkolás szempontjából is fontosak lehetnek a térkövek színei. Sötétebb szín használatával lehetőség nyílik egyedi parkolóhelyek kijelölésére, illetve a rend fenntartására. Különféle szimbólumok és minták elrendezésére is használhatók, mint például a nyilak, amelyek jelzik a mozgás irányát a parkolóban, és megkönnyítik a kommunikációt. Emellett a térkő intenzívebb színe használható figyelmeztető jelzésekre, például gyalogátkelőhelyre, vagy arra, hogy egy adott terület elhagyása előtt meg kell állni. Tájékozódj a térkő árak tekintetében, és válaszd ki a számodra legoptimálisabb megoldást. Amennyiben segítségre van szükséged, a Kovi Térkő szakképzett és tapasztalt munkatársai egy ingyenes szaktanácsadás keretein belül készséggel állnak a rendelkezésedre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek