Nyomtatott ragasztószalagok egyedi kivitelben

iho.hu   ·   2024.08.28. 10:20
logozott-ragasztoszalag.hu

Napjainkban mind az ipar, mind pedig a logisztika területén elterjedt a logózott, nyomtatott ragasztószalagok használata. Ezek olyan ragasztószalagok, amelyek az adott név logójával és egyéb információkkal vannak ellátva, még egyszerűbbé téve ezzel a csomagok azonosítását. 

Ennél azonban jóval több funkcióval és előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Jelen cikkünkben bemutatjuk a logózott ragasztószalagok jellemzőit!

Ilyen a nyomtatott ragasztószalag

A nyomtatott ragasztószalag lényege, hogy a megrendelő kérésének megfelelően pontosan olyan anyagra és megjelenésben kerül kialakításra, ahogyan azt előzetesen elképzelte. A lehetőségek száma végtelen, hiszen bármilyen design megvalósítható a nyomtatás során. 

Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni a megfelelő végeredmény érdekében. A leginkább célravezető a vállalati logó használata, hiszen azt messziről is könnyen fel lehet ismerni a ragasztószalagon. Ugyanakkor érdemes 1-2 színre korlátozni a megjelenést, hiszen anyagilag így éri meg a leginkább. 

A ragasztószalag színe lehet átlátszó, fehér vagy havannabarna is. Míg előbbi esetén olyan, mintha a logó közvetlenül a dobozra került volna, a másik két változatban kap egy háttérszínt, amelyből a logó kiemelkedhet. 

A logó mellett előnyös az elérhetőségek használata is a szalagon, de a túl sok és a túl kis méretű szöveg már nemcsak az összképet rontja, de az értelmezhetőséget is megnehezíti. 

Színek és anyagok a gyártás során

A nyomtatott ragasztószalagok többféle anyagból és színben készülhetnek. A különböző anyagból előállított tekercsek más és más tulajdonságokkal rendelkeznek, illetve eltérő termékek, csomagok zárására alkalmasak. 

A PP akril ragasztószalagok erősek és megbízhatóak, jól jönnek az ipar, a logisztika területén, vagy a mindennapi használatban is. Ha igazán erős ragasztószalagra és azonnali tapadásra van szükség, a PVC-ből készült ragasztószalag mellett érdemes letenni a voksot, amely még az időjárás viszontagságaival szemben is ellenálló. A leginkább környezetbarát papír ragasztószalagok főleg dobozok, egyszerű csomagok zárására alkalmasak. 

Ezért érdemes ragasztószalagot használni

A nyomtatott ragasztószalagok sokkal több funkcióval rendelkeznek, mint a csomagok zárása. Egyrészt kiváló marketing eszközök, amelyek növelik a márka ismertségét és láthatóságát már a szállítás során is. Teszik mindezt ráadásul roppant költséghatékony módon. Más marketing eszközöknél ugyanis jóval olcsóbbak.

Másrészt megkönnyítik a termékek, csomagok azonosítását. Nem utolsósorban pedig biztonsági funkcióval is rendelkeznek, hiszen egy egyedi ragasztószalaggal ellátott dobozt felbontás után nehéz lenne az eredetivel megegyező állapotba hozni. 

A nyomtatott ragasztószalagok tehát számos előnnyel bírnak, így minden olyan vállalkozásnak érdemes beruházni rá, amelynek fontos az esztétikus és egyedi megjelenés!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek