Örök kérdés: L vagy U alakú kanapét válasszunk a nappaliba?

iho.hu   ·   2024.05.02. 12:00

A nappali a lakás központi helyisége, éppen ezért nem mindegy, hogy oda milyen bútorzat kerül. Nagyon sok szempontot figyelembe kell venni a választáskor, de az egyik alapvető kérdés, hogy L vagy U alakú kanapét szerezzünk-e be.

Az U alakú kanapé előnyei

Általános vélekedés, hogy a kisebb nappalikba a sarokülő a való, míg a nagyobb helyiségekben jól mutat egy több férőhelyes bútor. Azonban a VIP Kanapé U alakú kanapéi között olyanokat is találunk, amelyek kisebb helyiségbe is elhelyezhetők. 

Vannak ugyanis olyan darabok, amelyeknek a méretét mi magunk választhatjuk meg, éppen ezért nem kell lemondanunk a több férőhelyről csak azért, mert kisebb alapterületű a szoba.

Inkább nézzünk szét a kínálatban, keressük azokat a modelleket, amelyek számunkra tetszetősek! Ebben kérhetjük a webáruház munkatársainak a segítségét is.

Az U alakú kanapé nagyobb családok számára alkalmas, hiszen tévénézéskor több helyet kell biztosítani. De ezek a modellek beszélgetésekhez, társasjátékozásokhoz is kiválóak. Ne mondjunk le az igényeinkről csak azért, mert azt hallottuk, hogy az U alakú kanapé kis nappaliba nem való.

Mit vegyünk figyelembe a választásnál?

Mindenekelőtt mérjük le, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, és ez alapján válasszuk ki az adott kanapét. Fontos szempont lehet még, hogy ágyazható-e a bútor. Amennyiben szeretnénk, hogy vendégágyként is funkcionáljon, mindenképp ilyet rendeljünk.

Az U alakú kanapék általában szélesebb fekvőfelülettel rendelkeznek, mint a sarokgarnitúrák, ha esetleg két személyt is rendszeresen elszállásolnánk, akkor is inkább ezek mellett tegyük le a voksunkat. Ha ágyneműtartó is jár az ágyhoz, még jobb!

Lényeges lehet még a szín, a szövetfajta, de szerencsére a VIP Kanapénál többféle kivitel választható. Rendelésre is készülnek bútorok, de készletről is vásárolhatunk: ez utóbbiak gyakran kedvezőbb áron érhetők el.

Amennyiben padlófűtéses a helyiség, figyeljünk arra, hogy a bútor illeszkedjen ehhez. A modern kivitelű U alakú kanapék apró lábakon állnak, jók ilyen esetben is.

Nézzünk konkrét példákat!

A fent említett webáruház kedvelt terméke az 375 x 280 x 195 cm Artemis U alakú kanapé, amelynek három ágyneműtartója is van. Ággyá alakítva 165 x 290 centiméteres fekvőfelületet kapunk. Külön előnye, hogy állíthatóak a fejtámlái és a kartámlái is. A modern nappali kiváló ékessége lehet ez a prémiumminőségű bútor.

Amennyiben valaki kisebb modellt szeretne, annak az Action U-form garnitúrát ajánljuk, amely 350 x 230 x 179 centiméteres, és 140 x 250 cm-es fekvőfelülettel rendelkezik. Készletről is kapható, ennek is vannak állítható fejtámlái. Rendelkezik ágyneműtartóval is.

Harmadikként a Sammy valódi bőr U alakú kanapét említenénk meg, amelyet sokan az anyaga miatt választanak. Egy klasszikus stílusú nappaliban csodásan mutat. Mérete: 300 x 250 x 165 cm, nagycsaládosok számára ideális. Ez is kérhető nyitható változatban: a fekvőfelülete 125 x 220 cm lesz.

A kanapé több éven át lesz a lakásunk dísze, épp ezért jól válasszuk meg a fajtáját, stílusát!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek