Roller újragondolva? Az ízig-vérig 21. századi hoverboard!

iho   ·   2024.02.05. 12:00

Léteznek olyan modern megoldások a világban, amik az idősebb generációk számára elsőre kissé vadnak tűnnek. Ilyen például az önegyensúlyozó roller, vagyis a hoverboard is. De ha azt mondanánk, hogy van már gyerekeknek szánt quad is, valószínűleg sokan tényleg lefordulnának a székről ijedtükben. Pedig nem is olyan rossz dolgok ezek, sőt!

A Szigetmotor kínálatában hoverboard is kapható, valamint elektromos robogók, rollerek, vagy akár cross motorok és gyerek quadok is szerepelnek a választékban.

Mi is az a hoverboard?

A hoverboard egy igazán merésznek tűnő, ám annál izgalmasabb és szórakoztatóbb közlekedési eszköz. Magyarul úgy is szokták nevezni, hogy önegyensúlyozó roller. Hiszen egyensúlyozva kell állni rajta. Az elmúlt évtizedben különösen népszerűvé vált, elsősorban a fiatalság körében.

Az önegyensúlyozón előre vagy hátra hajolással lehet szabályozni a sebességet, a párnák csavarásával pedig a menetirányt állíthatjuk be.

Amiért a legjobban szeretjük

A hoverboardot több szempontból is könnyű megszeretni. Egyrészt nagyon egyszerű a használata és az egyensúlyozás sem olyan nehéz, mint első blikkre tűnhet. Persze gyakorlat teszi a mestert. Ráadásul igencsak praktikus eszköz, felvihetjük magunkkal a villamosra, egyéb tömegközlekedési eszközre. Arról nem is beszélve, hogy milyen csendes és környezetbarát alternatíva - mondjuk egy füstölgő gépkocsival szemben. De még csak a dugóban sem kell állni vele - és gyalogolni sem szükséges, ha épp nincs kedvünk se autózni, se tömegközlekedni.

Hoverboard és egyéb modern, szórakoztató közlekedési eszközök

A hoverboard 6,5-8,5 col kategóriában is elérhető, és csupán 2-3 óra alatt teljesen feltölthető. Egy lendülettel pedig akár 15-25 kilométert is meg lehet tenni, de ez a terheléstől is függ. Legalább 30, és legfeljebb 120 kilogramm a terhelhetőségi szint. A termékekhez viszont innovatív applikáció is tartozik, így könnyen nyomon követhetjük, mikor, hol és mennyit mentünk, milyen fogyasztással. De van bennük Bluetooth, LED, Gyro-sensor és még sok más, ami csak jól jöhet.

A hoverboard mellett számos egyéb, modern, úgynevezett 21. századi közlekedési eszköz is elérhető ma a piacon. Ilyen például az elektromos roller, ami szintén nagyon praktikus megoldás egy városi környezetben. De akár cross motorok vagy gyerek quadok is elérhetőek már - a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

A több mint három évtizede működő Szigetmotor a legnagyobb nemzetközi márkák gyártóival és forgalmazóival áll partneri kapcsolatban. Európán kívül még Japánban is, ahol a precizitás ugyanannyira - vagy még inkább - alapkövetelmény, mint mondjuk Németországban. A temperamentumos olasz stílussal vegyítve. Hiszen a cég a német KXD Motor, az olasz LEM Motor és a Kraftwelle-Germany viszonteladója is.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek