Terasza árnyékolására válassza az elegáns könyökkaros napellenzőt!

iho.hu   ·   2024.05.05. 12:00

Nyaralásaink során a mediterrán vidékeken gyakran találkozunk a teraszok, üzletportálok árnyékolására szolgáló dekoratív és színes napellenzőkkel, amelyek nagy területeken is nagyszerűen és könnyen használhatóak.

Itthon is választhatjuk ma már akár kisebb erkélyek, teraszok árnyékolására is, hogy maximálisan kihasználhassuk a külterek nyújtotta lehetőségeket, és se étkezés, se pihenés közben ne zavarjon a napsütés. További előnye, hogy a teraszra nyíló nyílászárók árnyékolása révén a belső terek hőmérsékletét is mérsékli.

Miért alkalmazunk a teraszokon nap elleni védelmet? Milyen típusú szerkezetek lehetnek megfelelőek? Miért a Braun-Árnyékolástechnika Kft. könyökkaros napellenzői mellett döntsünk?

Ha túl sok a napsütés

Szívesen tartózkodunk a szabadban, amikor csak lehetőségünk adódik rá, és az idő is kellemes, így szerencsés, aki erkéllyel, terasszal vagy kerttel rendelkezik. A szürke téli napokon mindannyian vágyunk a melengető napsütésre, azonban nyáron szívesen húzódunk árnyékba a tűző nap elől, sőt az egészségünk miatt erősen javasolt is. Milyen megoldások közül választhatunk, hogy megvédjük magunkat a káros és zavaró napsütéstől?

A klasszikus napernyők és a divatos napvitorlák egyszerűen telepíthetők és használhatók, valamint igény szerint áthelyezhetők, továbbá kis költségvetés esetén is megoldást jelentenek. Ma már többféle formában, méretben és számos színben megvásárolhatóak. Előbbiek nagy hátránya azonban, hogy szélben nem használhatóak, illetve nem nyújtanak tökéletes védelmet.

Nap és eső elleni védelem

Egyre többen alakítják ki úgy az otthonukhoz szervesen kapcsolódó teraszokat, hogy a nyári szezonban második nappaliként funkcionáljon. A kényelmünket korszerű és ellenálló, strapabíró anyagokból készült kerti bútorok és kiegészítők szolgálják, de nem feledkezhetünk meg a teraszok árnyékolásáról sem. 

Népszerű választást jelentenek a homlokzatokra szerelhető díszes napellenzők, amelyek erős alumínium vázra készülnek, és nagy alapterületű teraszok felé kifeszítve is tökéletes árnyékot biztosítanak, így nyugodtan elkölthetjük odakint az ebédet a déli melegben és napsütésben, illetve megpihenhetünk. Ezen szerkezetek nagy előnye, hogy a kültéri vízálló szövet használata révén esőben is védelmet nyújtanak, így a nyári záporok alkalmával nem kell bemenekülni a házba. 

Sőt azáltal, hogy a nyílászáróknak is árnyékot nyújtanak, a belső tereket is védik a túlzott felmelegedéstől. Egyetlen hátrányuk, hogy költséges szerkezetek, de megfelelő minőségben hosszú évekre megoldják a teraszok árnyékolását. 

Kényelmes működtetés

Valamennyi könyökkaros napellenző a tekerőkarnak köszönhetően kézzel is működtethető, de rendelhető motoros vezérléssel is a nagyobb komfort érdekében. És akár időjárás-érzékelő szenzorral is felszerelhető, így alkalmazkodik a hirtelen megváltozott időjárási körülményekhez, ami növeli a szerkezet élettartamát. 

Válasszon stílusos napellenzőket akár függőleges felületre is!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek