Teremts értékes közös élményeket társasjátékozással!

iho.hu   ·   2024.07.16. 10:10
reflexshop.hu

A munkával és kihívásokkal, színes programokkal teli világban a családok, baráti társaságok rendszerint kevés időt tudnak együtt tölteni, így amikor sikerül mindenkit összecsődíteni, hasznos és egyben szórakoztató elfoglaltságot nyújthat a társasjátékozás.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódás, ami fejlesztő hatással is bír, ráadásul közelebb hozza egymáshoz a különböző generációkat. Már csak a megfelelő, és a többség számára lebilincselő játékot kell hozzá megtalálni. A Reflexshop családi társasjátékai között különböző izgalmas és csodaszép opciót találsz kis és nagy társaságoknak, pörgős és “nekiülős” változatokban. Ajándékba is jó ötlet lehet társast adni, mutatjuk, miért hasznos figyelmesség. 

Játszva fejlesztenek

A gyerekek esetében különösen fontos, hogy megtanítsuk nekik az együttélés szabályait, és lehetőleg játékos formában úgy, hogy észre sem veszik. A társasjátékok észrevétlenül is nagyszerűen használhatók a szociális készségek fejlesztésére, valamint a kognitív képességek erősítésére. Típustól függően logikai és stratégiai gondolkodást igényelnek, így fejlesztik a problémamegoldó képességeket, játékosan tanítják a gyerekeket, illetve hasznos ismeretekkel bővíthetik a felnőttek tudását is. Sokkal szívesebben vesszük az új információkat, ha nevetve, egymást buzdítva küzdhetünk meg velük. 

A társasjátékok megtanítanak kreatívan gondolkodni, fejleszthetik a képzelőerőt, a történetmesélő képességet, szórakoztatnak. A gyerekek számára készült változatok a számolási és olvasási készségek elsajátítására, begyakorlására is nagyszerűek lehetnek.

Hozd össze a család valamennyi tagját egy közös játék mellett!

A nagyobb családi eseményeken nem egyszerű a különböző generációk tagjait bevonni a közös beszélgetésekbe, hiszen más-más témák érdeklik őket, és sokszor az idősebbek már nem is értik a fiatalok speciális nyelvezetét. Egy mindenki számára élvezetes kikapcsolódást nyújtó társasjáték azonban közel hozza az eltérő nemzedékek képviselőit, a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket.

A játék során pedig szinte mindig beindulnak spontán beszélgetések, történetmesélések, megismerhetjük egymást még közelebbről, így közös élményeket teremthetünk, minőségi időt tölthetünk együtt, erősíthetjük a családi kapcsolatokat. 

És nem utolsósorban türelemre és megértésre is tanítanak a csapatjátékok, vetélkedők, megismerhetjük egymás világát, erősségeit. 

Értékes pillanatok együtt

A közösen, szórakozással töltött idő értékes pillanatokkal ajándékozza meg a család minden tagját, ezáltal erősödhetnek az életre szóló kötelékek. És nem mellesleg vidám és emlékezetes perceket tölthetünk együtt nevetéssel, miközben taníthatjuk egymást, új nézőpontokat, ismereteket adhatunk át. 

A csapatjátékokban elért közös sikerek pozitív hatással vannak a családi kapcsolatokra, erősítik a csapatszellemet és a közösséghez tartozás érzését.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek