Válassz komfortos székeket a teraszra!

iho   ·   2024.04.02. 12:00

Egy erkély, terasz vagy kert nagyszerű lehetőségeket tartogat, amennyiben megfelelő és komfortos kerti bútorokkal rendezzük be, és így igényeink szerint használhatjuk pihenésre, étkezésre a tavaszi-nyári szezonban. 

De akár négy évszakos nappalivá is alakíthatjuk az otthonunkhoz kapcsolódó teraszt, így egész évben élvezhetjük az előnyeit, a természetközeli extra teret, a bútorok kínálta kényelmet. Milyen kültéri székek közül válogathatunk, és miben nyújtanak többet, mint a beltéri darabok? Cikkünkben minden lényeges információt megtudhatsz róluk, hogy könnyebben eligazodhass a széles választékban!

Időtálló gondozásmentes anyagok

Kevesen vannak ma már, akik szívesen áldoznak időt és energiát a kerti bútorok rendszeres karbantartására, de szerencsére nem is kell, többféle gondozásmentes alapanyag közül válogathatunk. A Dublino Home kerti szék kínálatában különféle stílusú minőségi műanyag, műrattan és fém alapanyagokból készült időtálló, tartós darabok közül válogathatunk.

Sokan választanak esztétikus, otthonos hangulatot árasztó fabútorokat, és csak 1-2 év használat után ébrednek rá arra, hogy karbantartás nélkül jelentősen veszítenek színükből, szépségükből, de akár tönkre is mennek. A festés pedig idő- és energiaigényes feladat, amelyet sokan nem szeretnének maguknak. A különféle műanyag bútorok erre kínálnak megoldást, ugyanis csak minimális gondoskodást igényelnek, mégis ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, időtállóak, és akár famintázattal is kaphatóak.

A kültéri székek jellemzői 

Egy megfelelően berendezett erkélyen, teraszon étkezhetünk, pihenhetünk, így amikor székeket választunk, a legfontosabb szempont a funkciónak megfelelő kényelem. Étkezéshez, asztali tevékenységekhez a normál ülésmagasságú székek megfelelőek, társalgáshoz, relaxáláshoz alacsonyabb és szélesebb ülésszélességű fotelek, kanapék lehetnek igazán komfortosak. Választhatunk karfás és karfa nélküli kialakításúakat, magas és alacsony támlás modelleket. 

Számos alapanyag közül választhatunk úgy a váz és a lábak, mint az ülőfelület és a háttámla tekintetében. Fontos, hogy olyanokat válasszunk, amelyek megfelelnek a kültéri használatnak, ellenállóak a csapadékkal, napsugárzással, faggyal szemben, nem fakulnak, vetemednek, korrodálnak és penészednek, így nem szükséges a zárt helyen történő tárolásukról gondoskodni, mégis hosszú élettartamot garantálnak. A legtöbb kültéri szék rakásolható vagy összecsukható, ezáltal használaton kívül és a téli szezonban kis helyen raktározható. 

Kényelmes és vonzó külterek

Annak érdekében, hogy a teraszon, kertben hosszabb ideig is jól érezzük magunkat, illetve otthonos és kellemes legyen, az ízlésünknek, az életstílusunknak és az igényeinknek megfelelően válasszunk bútorokat!

Ha szívesen rendezünk grillpartikat, összejöveteleket, gyakran látjuk vendégül barátainkat, ismerőseinket, rájuk is gondoljunk, és vásároljunk elegendő kényelmes és funkcionális ülőhelyet, asztalokat és más bútordarabokat!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek