A GYSEV küzdelme a hóval

iho/vasút   ·   2013.01.17. 14:05

A hatalmas mennyiségű hó és a hófúvások miatt átlagosan 15-30 perces késésekre lehet számítani a GYSEV vonalain. A vasúttársaság számára a legnagyobb problémát az okozza, hogy a váltókat folyamatosan befújja hóval a szél, ezért a váltófűtések sem elég hatékonyak. A GYSEV pályavasúti szakemberei folyamatosan tisztítják a nagyobb állomások váltóit.

A kora reggeli órákban Sopronból Budapestre induló gyorsvonat és Intercity egy mozdony meghibásodása miatt másfél órás késéssel közlekedett.

A GYSEV az összes vonatát közlekedteti. A nagyobb állomások várótermei az éjszakai órákban meghosszabbított nyitva tartással állnak az utasok rendelkezésére. Sopronban és Szombathelyen a déli óráktól forró teát osztanak az utasoknak a vasúttársaság munkatársai.

Friss információink szerint a Győr–Sopron vonalon három vonat is kimarad a hóhelyzet miatt csütörtökön: a Sopronból 14.37-kor, valamint a Győrből 14.02-kor és 16.03-kor induló személyvonat. A társaság többi járata viszont közlekedik. Az intercity vonatok a GYSEV vonalain pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe a döntés visszavonásáig.

Kapcsolódó hírek