A Ryanair is pályázik a Cyprus Airwaysre

MTI/iho   ·   2014.08.21. 16:15
ryancyp0

A múlt hónapban közel húsz légitársaság érdeklődött az állami tulajdonban lévő Cyprus Airways megvétele iránt, köztük a legnagyobb európai diszkont légitársaság, az ír Ryanair is.

– Figyelemmel kísérjük az eseményeket és reméljük, hogy kedvező irányt vesznek. A légitársaság eladása erősen politikai jellegű folyamat Cipruson – nyilatkozta O'Leary. Az ír légitársaság ígérete szerint a saját márkaneve és működési engedélye megtartása mellett üzemeltetné tovább és évi 3 millióra növelné a Cyprus Airways utasszámát a jelenlegi 600 ezerről.

A ciprusi légitársaság évek óta veszteségesen működik, továbbá az Európai Bizottság is vizsgálódik nála azzal kapcsolatban, hogy a 2012–2013 során kapott 31,3 millió eurós tőkeemelés és 73 millió eurós állami mentőcsomag sérti-e az uniós állami támogatási szabályokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.