Akadálymentes buszok minden vonalon

iho/közút   ·   2012.12.27. 10:21

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan törekszik új és használt járművek forgalomba állításával a régi, elavult fővárosi autóbuszflotta lecserélésére. Az elmúlt másfél évben Budapestre érkezett járművek akadálymentesek, hiszen a BKK minden esetben alacsony padlós járműveket szerzett be, akár az elmúlt időszakban beszerzett használt járművekről, akár a 2013 tavaszán érkező új autóbuszokról van szó – írja a BKK közleménye.

A fejlesztések eredményeképpen szinte a teljes autóbusz-hálózaton alacsony padlós szolgáltatást és ezáltal akadálymentes utazási lehetőséget biztosít a BKK 2013. január 1-jétől. Ezáltal a közlekedési vállalat a jelenlegihez képest sűrűbb követést és jobb kiszolgálást nyújt az idős, a kisgyermekes utasok, illetve a mozgásukban korlátozottak számára.

A szolgáltatásfejlesztést az teszi lehetővé, hogy 2013. január 1-jétől teljeskörűen forgalomba állnak a közelmúltban vásárolt használt, de jó állapotú, alacsony padlós Mercedes Citaro és Volvo 7700-as járművek, amelyeket a BKV üzemeltet. A kibővült és megújult autóbuszflotta összességében annyi alacsony padlós szóló és csuklós járművel rendelkezik, hogy a térbeli elosztásnak köszönhetően néhány kiegészítő jellegű, csak csúcsidőben közlekedő, illetve midibuszokkal kiszolgált járat kivételével minden vonalon közlekedni fognak alacsony padlós autóbuszok.

Az újonnan forgalomba álló 38 Volvo 7700 típusú akadálymentes autóbusz a BKV Kelenföldi telephelyére kerül, a járművek jellemzően a budai, illetve a pesti belvárosi területeken közlekednek majd. A 31, immár teljeskörűen honosított Mercedes Citaro típusú akadálymentes autóbusz a BKV Óbudai telephelyére kerül, jellemzően az óbudai és újpesti vonalakon jár majd. A budai, illetve a pesti belvárosi területekről felszabaduló, IK 412 típusú akadálymentes autóbuszok átkerülnek a pesti autóbusz-telephelyekre, így ezek a járművek a pesti oldalon fogják bővíteni az alacsony padlós szolgáltatást.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.