Állami garancia a GYSEV mozdonyvásárlására

iho   ·   2016.03.29. 10:53

A hitelszerződést a GYSEV az Európai Beruházási Bankkal köti, ám ez a tervezett mozdonyvásárlás költségeit csak részben fedezi. A dunántúli vasúttársaság nyilvános pályázati kiírás nélkül választotta ki a finanszírozót, az egyedi állami garancia a fizetési kötelezettségekre terjed ki – írja a napi.hu.

A tervezett beszerzésről – amely a GYSEV modernizációja nevű projekt része – portálunk megkérdezte a vasúttársaságot, bővebb információkat a hamarosan elkészülő ajánlattételi felhívás megjelenése után tudnak adni. Egyetlen tény azonban biztosnak tűnik: a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal villamosításának elkészülte után újabb vontatójárművekre lesz szükség.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek