Karácsonyi ajándék: elindulhat Szegeden a 10-es troli

iho   ·   2013.09.14. 08:59
130913_10-estroli_00

A tarjáni Víztorony tér és a Klinikák között a tervek szerint december 23-án indul el az új 10-es troli, amely felváltja a 10-es autóbuszvonalat. Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója szerint az utasok így az ünnepek alatt megszokják az új forgalmi rendet.

Lassan kigördülhet. Az új szegedi Ikarus-Škoda trolik prototípusa eddig még csak az SZKT Csáki utcai trolitelepén parkolt (fotó: Karnok Csaba | Délmagyarország)

Lesz ugyanis különbség: a 10-es busz ugyanis a József Attila sugárúton járt és a Római körúttól a Lengyel utcán és a Glattfelder Gyula téri megállón keresztül érte el az Anna-kutat. A 10-es troli viszont a Római körútra kifordulva a nagykörúton megy tovább egészen a Csongrádi sugárútig, ahol balra kanyarodva „áll rá a 8-as pályájára” és ugyanúgy elmegy egészen a Klinikákig, mint a Makkosházról induló járat.

A viszonylatot hat trolival lehet kiszolgálni, a karácsonyi induláskor a megrendelt tíz új Ikarus-Škoda troliból elvileg három már Szegeden lesz – egy már most is Csongrád megye székhelyén van, de eddig még „meg sem mozdult”. A prototípusnak októberben lehet típusvizsgája, azaz lassan el kell kezdenie a próbautakat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek