Eseménytelen események a 100-ason

Szabó István   ·   2014.03.25. 16:45
00kicsi

Talán unalmasnak tűnnek második éve a 100-asról küldött beszámolók, hiszen baj, baleset, vágányzár-túllépés nélkül halad az ország ez idő szerint legnagyobb vasútépítési munkája. Itt minden a tervek szerint zajlik.

De jó lenne, ha ilyen „unalmas” hírek jönnének a gazdaság minden területéről!

A bizottság bejárja az elkészült pályát<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Mint eddig minden alkalommal, zaj és baj nélkül, a tervezett időpontban elkészült Fegyvernek-Örményes második üteme is. A páros állomásfejben beépült újabb három csoportkitérő. Fegyvernek-Örményes–Törökszentmiklós között a bal vágányon 23-án hajnalban megszűnt a vágányzár, és reggel négy órától a nyílt vonal mind két vágánya járható. Fegyvernek-Örményes állomáson folytatódik a bal oldali vágányok átépítése és az új kitérők beépítése.

Ismét gyönyörű tavaszi időben vizsgálta a bizottság az elkészült új létesítményeket: mindent rendben találtak a szakemberek, így folytatódhat a munka az állomás területén – vágányzár mellett.

Az elkészült jobb vágány

A 100-ason továbbra is egyszerre három állomáson folynak az átépítési munkák. Fegyvernek-Örményes mellett Kisújszállás és Püspökladány átépítése is tart egy időben, jól szervezett vágányzárakban. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország legnagyobb és legzavartalanabbul folyó vasútépítésének vagyunk tanúi Szajol–Püspökladány között.

Az aktuális vágányzárakról bővebben a MÁV-Start honlapján tájékozódhatunk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek