Földcsuszamlás okozott súlyos vonatbalesetet Svájcban

iho   ·   2014.08.13. 19:14
svajcsikl140813_000

A szerencsétlenség a déli órákban történt egy hegyoldalon, a mentést nehezíti, hogy a területet csak gyalogosan lehet megközelíteni. A 20min.ch oldalon közzétett képek szerint a helyszínre több mentőhelikopter érkezett. A vonaton kétszázan utaztak. A baleset után három órával minden utast kimentettek az összeroncsolódott kocsikból. Őket helikopterrel szállították el a baleset helyszínéről.

Vonat a szakadékban. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: 20min.ch)

A Neue Zürcher Zeitung beszámolója szerint a St. Moritzból Churba tartó Glacier Express egyik szerelvényének első, 1. osztályú kocsija az Albula folyóhoz vezető szakadékba zuhant Tiefencastel közelében. A kocsit a meredek hegyoldalban álló fák fogták meg. A mozdony a pályán áll, a második elsőosztályú és az utána következő másodosztályú kocsi lefutott a sínről, de nem borult fel, az utánuk következő négy kocsi pedig nem siklott ki. A vonat Tiefencastel állomást hagyta el, amikor megcsúszott előtte a hegyoldal. Egy utas beszámolója szerint behúzták a vészféket, de az ütközést nem lehetett elkerülni a sínekre csúszott földtömeggel.

Az első kocsi beesett a szakadékba, és a sziklákon akadt meg mintegy harminc méterre a vasúti sínek alatt. A kétségbeesett utasok először maguk próbálták kiegyensúlyozni az egyik kocsit, amelyiknek egy része függött az út szalagkorlátján.

A hét eleje óta ez már a második baleset a  svájci vasúton. Hétfőn a közép-svájci Niwalden kantonban ütközött össze egy sorompó nélküli kereszteződésben egy vonat és egy izraeli turistákat szállító mikrobusz. A balesetben a kisbuszban utazók közül három ember meghalt, öten megsérültek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek