Futárral fut a tuja

Kemsei Zoltán   ·   2013.12.26. 19:00
00

Természetesen várható volt, hogy nem valami forgalmas vonalra esik a választás: a periférikusnak számító, munkanapokon tizenöt, hétvégén húszperces követéssel járó 12-es eszményi kísérleti alanynak tűnt. Nem utolsósorban a hagyományos Tatra villamosok „futárosításában” Angyalföld kocsiszín jár az élen, így a rövidke vonalon pörgő három szerelvény kiadása sem okoz nehézségeket – első pillantásra.

Futáros 12-es érkezik Rákospalota-Újpestre, szokás szerint hátsó szedővel<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A legelső, valós időben működő utastájékoztató táblát Rákospalota-Újpest vasútállomásnál helyezték üzembe, az Angyalföld kocsiszín felé vezető sínpár mellett. A tábla azonban – azon kívül, hogy természetesen majd a 14-es villamos megállóba érkezését is mutatni fogja – a 96-os autóbusz közlekedéséről is tájékoztatást ad. Újpest-Központnál az ellenkező, Káposztásmegyer illetve Rákospalota felé vezető irány mellett van tábla, de egyelőre az még nem üzemel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek