Három közlekedési nagyprojektet fogadott el az Európai Bizottság

iho   ·   2014.09.18. 08:48

A finanszírozási döntések az összesen 87,2 milliárd forintnyi beruházásoknak 67 milliárd forintos támogatást nyújtanak – ez a már folyamatban levő projektekre is vonatkozik.

A 62-es főutat 21 kilométer hosszúságban újítják fel, 11,5 tonna tengelyterhelésre alkalmasan. A közép-dunántúli régió, a Pentele híd könnyebb megközelíthetősége, a Székesfehérvár–Dunaújváros közötti forgalom javítása százhatvanezer ember közlekedését könnyíti meg. A beruházásból a perkátai elkerülő utat már átadták, a seregélyesi most épül. Az összesen 29,5 milliárd forintos beruházás 2015 nyarára készülhet el.

Szintén folyamatban van a váci vasútállomás épületének és az állomás vágányhálózatának felújítása. Az állomáson kívül 17 kilométer vágányhálózat újul meg, P+R és B+R parkolókat építenek, felújítják a felvételi épületet is. A projekt összköltsége 27,7 milliárd forint,

A vasúti kommunikációs GSM-R rrendszer harmincmilliárd forintból valósul meg. A rendszert első ütemben 935 kilométer hosszan, a nemzetközi közlekedési folyosók hazai szakaszán építik ki 2015 végéig. A beruházás a vasúti kommunikáció javításán túl új szolgáltatások, többek közt az elektronikus jegykibocsátás bevezetését alapozza meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek