Hó, hó, hó: fennakadások Budapesten

iho/közút   ·   2013.01.14. 09:38

Tegnap este óta változó intenzitással havazik Budapesten és környékén. Bár a tömegközlekedés járatai elindultak, a havas, csúszós utakon lassú az előrehaladás, a kötöttpályás közlekedést pedig a váltók lefagyása, hóval való eltömődése nehezíti, ezért a legtöbb vonalon késésekkel közlekednek a járművek. A BKK közleményben kéri az utasokat, számoljanak 15-30 perccel hosszabb menetidővel a felszíni vonalakon.

A havazás főként a budai hegyekben és a külső kerületekben okoz fennakadásokat a forgalomban. A tömegközlekedési járatok néhány kivételtől eltekintve közlekednek, azonban haladásuk jelentősen lelassult, ezért szinte minden vonalon késésre kell számítani. A legfrissebb tömegközlekedési információkat a BKK Facebook oldalán folyamatosan megjelentetjük, szól a közlemény.

Ami a friss helyzetet illeti, néhány perccel kilenc óra előtt: elindult az 51-es villamosok és az 58-as buszok forgalma. Fél tíz óta az 1-es jelzésű villamosok ismét teljes vonalhosszban közlekednek.

A 29-es autóbuszok Hűvösvölgy felől csak a Pasaréti térig, a Szentlélek tér felől csak a Kolosy térig tudnak közlekedni. A 111-es autóbuszok a 11-es járat vonalára terelve járnak.

A 112-es buszok az Urániától csak az Apor Vilmos térig tudnak fölmenni.

A 141-es buszok terelt útvonalon közlekednek, a Háros utcán keresztül.

Nem járnak a 149-es autóbuszok, viszont a 21-es, 212-es jelzésű autóbuszok ismét teljes vonalhosszban közlekednek.

Továbbra is zavartalanul közlekednek a metrók, a HÉV-ek, valamint a 4-6-os villamosok.

A Mozaik úti felüljáróra ismét fel tudnak hajtani a járatok, így a 34-es, a 106-os és a 134-es buszok eredeti útvonalukon közlekednek.

A Gazdagréti úton fennakadások vannak, ezért az itt közlekedő 153-as buszok terelve, a Rétköz utcán közlekednek.

Szinte minden járatunk 15-30 perces késéssel közlekedik – adja hírül a BKK, és a legfrissebb, de nem meglepő hír: a Libegő kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem jár.

Kapcsolódó hírek