Isonzó Expressz: híd és dübörgés

Vörös Attila   ·   2015.07.27. 11:15
P7220310__150722__40

Csütörtök éjjel minimális késéssel tért haza az Isonzó Expressz Szlovéniából. Az útról írt velősebb beszámolónkat az augusztusban megjelenő Indóházban keressék (érdemes!), de azért portálunk olvasóit sem felejtettük el. Fotósunk mindenkinél többször láthatta kívülről az impozáns szerelvényt az oda- és a hazaúton is, két betétnapon pedig a lerövidített vonatot Nova Gorica és Most na Soči közt megfordulni.

Ez utóbbi, az Isonzó völgyében futó vasút bár lélegzetállító vonalvezetésű, zömében erdős részen megy, vagy alagútban. Fotózni nem túl jó itt, van viszont a Nova Goricával egybenőtt Solkannál egy kőhíd a folyó fölött, ahol az átkelő különvonatot annyiféleképpen lehetne lefotózni, hogy még napokig adott volna jó lehetőségeket. A híd igazi kuriózum, központi ívének 85 méteres szélességével a Solkan-híd a Föld leghosszabb kőhídja.

Videónk tartalma röviden:

  • indulás a Keletiből a 017-es Nohabbal
  • utazás Szlovéniában az SŽ Tauruszával
  • különvonatunk a Solkan-viadukton különböző pozíciókból
  • közben becsúszó személy- és tehervonattal
  • a hazaúton hegymászás Stanjel felé
  • utazás a szlovén vasúton, aki a dízelek hangját szereti, ne pörgesse át!

A megtekintéshez ajánljuk a full HD felbontást egész képernyőn.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek