Itt a Pegasus: Isztambul-Budapest heti négyszer

iho   ·   2014.07.16. 18:00
cim

A kiadott menetrendnél néhány perccel korábban, 11 óra után nem sokkal ért földet a Pegasus Airlines új Isztambul – Budapest járata. A második legnagyobb török légitársaság még soha nem indított menetrend szerinti járatot Budapestre, mostantól viszont heti négy alkalommal érkezik Boeing 737-800 típusú repülőgéppel, adja hírül a Budapest Airport.

A török Pegasus Airlines alig másfél hónappal ezelőtt jelentette be, hogy járatot indít az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtérről Budapestre. A Pegasus hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap érkezik a magyar fővárosba. A fehér alapon jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek menetrend szerint 11.20-kor érnek Budapestre, majd negyvenperces forduló után 12.00-kor indulnak vissza, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15.05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre.

Az első járatot nem kis meglepetésre a légitársaság magyar kapitánya, Sebestyén Tamás repülte Budapestre, aki 2010-ben érkezett Boeing 737-es kapitányként a Pegasushoz. Rajta kívül még két magyar pilóta dolgozik a légitársaságnál. A kapitány a leszállás után elmondta, nagyon örült, hogy éppen ő hozhatta el szülőhazájába az új járatot.

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépes flottát üzemeltet (48 Boeing 737-800-as és 4 Airbus A 320-as) amellyel a tavalyi évben több, mint 16 millió utast szállítottak 97 célállomás között. A flottát a következő években a legújabb Airbus A320 Neo típusra váltja a török légitársaság, amiből eddig 75 példányra adtak le megrendelést.

„Mindig nagy öröm számunkra, ha egy új járattal bővül a kínálat a budapesti repülőtérről, az pedig mindig nagy siker, ha ezt egy új légitársasági partnerrel sikerül elindítani” – mondta el a Pegasus járat elindulásával kapcsolatban Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: „A már meglévő isztambuli járatok palettáját remekül egészíti ki a Pegasus Airlines kínálata és a menetrendje is. Isztambul nem csupán csodálatos turisztikai látványosság, hanem az egyre erősödő török gazdaság legfontosabb kereskedelmi központja is. A új járatok jól szolgálják a magyar-török turisztikai és gazdasági kapcsolatok erősödését.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek