Központi helyre kerülnek a talált tárgyak Bécsben

iho   ·   2018.01.03. 15:31

Bécs összevonta a különböző illetékességi körökhöz tartozó Talált Tárgyak Osztályát 2018 január másodika óta. Így minden olyan tárgy, amit az utcán, a metrón, a villamoson vagy a buszon találtak meg, egy helyre kerül. A központi Fundservice-nek közvetlen hozzáférése van a lakcímnyilvántartóhoz, így az elvesztett iratok 1-2 napon belül visszajuthatnak gazdájukhoz – adta hírül az Eurocomm-PR.

Bécsben évente több tízezer érték kallódik el útközben. 2017-ben csak a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien járatain harmincezer értéktárgyat hagytak el. A telephelyek összevonásával a tulajdonosok dolgát akarják megkönnyíteni. Az osztrák fővárosban összesen 100 Fundbox (talált tárgyak doboza), és személyes ügyfélszolgálat is fogadja a talált tárgyakat. A nagyobb értékű tárgyakat csak személyesen lehet leadni az ügyfélszolgálatokon vagy a központi  telephelyen.

Központi helyre kerülnek, így könyebb lesz megtalálni az elveszett tárgyakat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek