Lassuló CRJ-gyártás, Travolta reklámozza az üzleti gépeket

iho/repülés   ·   2011.09.21. 15:24
travolta-5438884

Igaznak bizonyult a korábbi szóbeszéd, a kanadai Bombardier valóban visszafogja a CRJ regionális utasszállítók gyártását. A cég mostani közleménye a csökkenő megrendelésszámra hivatkozik, ugyanakkor azonban nem lesznek leépítések: az érintett 350 munkást átirányítják az olyan sikeres gépek gyártósorához, mint a Global üzleti gépek, a Learjet új változata, a 85-ös, vagy a még csak első példányban készülő CS-sorozat.

Hogy pontosan mennyivel csökkenti a cég a gyártási ütemet, azt nem hozták nyilvánosságra, a CRJ megrendelésállománya most mindössze 60 gép, ami tizenöt hónapnyi munkát jelent, és a Bombardier általában 18 hónapnyi munkát szeretne látni a gyártósorain. Ha megerősödik a piac, ismét lehet gyorsítani a termelésen – állítja a kanadai cég, légiközlekedési szakértők azonban nemrég azt fejtegették, hogy a CRJ gépcsalád visszaesését a Bombardier maga idézte elő a nagyobb és a jelek szerint vonzóbb CS-program beindításával.

Közben a kanadaiak a népszerű színész-pilótát, John Travoltát nyerték meg az üzleti gépek promóciós szerepére. Travolta, akinek még Boeing 707-ese is van, nemrég szerezte meg eddigi tíz típusa mellé a Challengerre is a típusengedélyét. Travolta azért örül új szerepének, mert egyébként is nagy híve az üzleti repülésnek, ami lehetővé teszi az idővel való jobb gazdálkodást, de azt is, hogy munkájától hamar visszatérhessen a családjához.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.