Megindult a kamionforgalom Románia felé

MTI   ·   2012.02.14. 11:30

Megindult a kamionforgalom a magyar–román határszakaszon lévő átkelőkön, mivel a román hatóságok kedden 10 órától ismét fogadják Magyarország felől a kamionokat – közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Tájékoztatása szerint a román hatóságok az ottani rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel hétfőn 18 órakor állították le a beérkező kamionforgalmat, s bár egy óra múlva az élőállat-szállító járművek esetében feloldották a határzárat, kis idő múlva azt minden kamionra ismét elrendelték.

Csupán Hajdú-Bihar megyében több száz, Romániába tartó kamion vesztegelt az éjszaka az utakon. A járműveket előbb a határátkelő környékén állították meg, majd szakaszosan terjesztették ki a kamionstopot a távolabbi területekre, így Berettyóújfalu, Püspökladány, Debrecen és Hajdúszoboszló térségére – ismertette Kovács Károly.

Elmondta azt is, hogy a kamionzár feloldását követő első órában az ártándi határátkelő környékéről 70 kamion hagyta el az országot Románia felé, s a közúti torlódásokat elkerülendő folyamatosan, szakaszosan indítják a járműveket a határtól távolabbi területekről.

Hasonló módon megkezdték a parkolókban leállított kamionok szakaszos kiterelését Békés és Csongrád megyében.

Kapcsolódó hírek