Mégis zár Óbuda

iho   ·   2016.09.27. 08:43

Reagált a BKV  a hírünkre, közleményüket szó szerint közöljük:

A megrendelt teljesítmények csökkenése indokolja a BKV óbudai telephelyének bezárását

A fővárosi közösségi közlekedésben alkalmazott új autóbusz-üzemeltetési modell, valamint az új társoperátorok hatására a BKV Zrt. autóbusz ágazata folyamatosan elveszítette teljesítménye mintegy negyven százalékát. Ez a teljesítményvesztés, illetve a BKV Zrt. által üzemeltetett autóbuszok számának jelentős csökkenése a telephelyek racionalizálását követelte meg Társaságunktól. Ennek hatására, valamint a többletköltségek korrigálását figyelembe véve az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság óbudai telephelyén a forgalmi kiadást 2016. december 1-jétől határozatlan ideig Társaságunk kénytelen beszüntetni, fenntartandó a BKV további hatékony működését.

Ahogy a múltban, úgy a jelenlegi helyzetben is a BKV Zrt. – a telephelybezárás ellenére – minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság többi divíziójában, illetve szükség esetén a Társaság egyéb szakterületein az óbudai telephely munkavállalóinak továbbra is munkalehetőséget adjon, a BKV Zrt. továbbra is számít az ott dolgozó járművezetők, karbantartók és kiszolgáló személyzet munkájára – minél több fő további foglalkoztatásának megoldásán dolgozunk.

 

Korábban írtuk:

Szerkesztőségünkbe eljutott információk szerint a BKV igazgatósága kimondta a verdiktet: Óbudának december elsején zárnia kell. A BKV most már csak az egyik autóbuszos szolgáltató a sok közül a fővárosban, a BKK többi alvállalkozója saját telephelyen oldja meg a járművek tárolását. Mivel egyre inkább a szolgáltatás, nem pedig buszok vásárlása felé kezd eldőlni a metrópótlás ügye, a BKV-nak így nem lesz szüksége erre a garázsra, a kapacitást a többi négy divízió között osztják szét, a dolgozókkal együtt, létszámcsökkentést tehát nem terveznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek