Megunhatatlan: a kőbányai Ereco-iparvágány

Vörös Attila   ·   2016.11.02. 18:45
45r_PA271276

A DB Cargo nagyjából hetente egy irányvonatot rak meg az Ereco hulladékfeldolgozóban. A Kőbányán levő ócskavastelep iparvágánya Rákos állomásról érhető el, a Rail Cargo Hungaria vonataival a Start egyik Bobója, a DB Cargóéval pedig a Kárpát Vasút Bobói közül valamelyik, vagy a MÁV-Nosztalgia Kft. egyik Dácsiája húzza. A huszonnyolc kocsis szerelvényeket két részletben rakják meg, a teljes vonat így háromszori tolatás után áll össze.

Még az iparnegyedben is lehet találni ilyen szép kilátást. A felvételen a csíkos Dácsia ereszkedik az Ereco felől a rakott tizennégy kocsival. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila további fotóiból!

Az utolsó októberi vonat kocsicseréjét ezúttal a Nosztalgia 439 009-es Dácsiája végezte. Először összerakta és Rákosra továbbította a már megrakott tizennégy kocsit, majd a Rákoson levő maradék üres tizennégy vagont az Erecóba továbbította. Háromból harmadszor láttuk, ahogy megkísérlik a Rákosról kiágazó vontatóvágányon egyben továbbítani a tizennégy üres kocsit – és nem sikerül. Szerencsére némi homokolással, a sínre hullott levelek egyenkénti eltávolításával sikerült a vonat végét átjuttatni a Jászberényi úton, ekkor az utolsó öt kocsit leakasztották. A maradékkal sikeresen eljutottak az Erecóba, majd visszamentek a félúton hagyott kocsikért is...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek